Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Samen gaan we ervoor!

AlgemeenGeplaatst door franky demon 21 feb, 2018 11:45:16


Klik hier om mijn nieuwe digitale nieuwsbrief 'Samen gaan we ervoor!' te lezen.


  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post524

STDNTNHS ZKT NM

Brugge, studentenstadGeplaatst door franky demon 21 feb, 2018 08:36:21

Het voormalig politiekantoor in de Hauwerstraat wordt de komende maanden omgetoverd tot een vrijzinnig – en studentenhuis, dé plek waar studenten samen zullen studeren, uitgaan en ontspannen.

Nu de afbraakwerken gestart zijn, gaat de stad op zoek naar een originele naam voor de toekomstige studentenontmoetingsplek. Daarvoor roepen we de hulp in van studenten, want inspraak vinden we enorm belangrijk.

Zowel studenten uit een Brugse onderwijsinstelling als jonge Bruggelingen tot 25 jaar die elders studeren, kunnen vanaf vandaag hun suggestie (maximum 1 per persoon) doorsturen naar bruggeleeft@bruggeplus.be. Inzendingen zijn welkom tot en met vrijdag 30 maart. Samen met de hogescholen maken we vervolgens een selectie van de 5 beste ideeën en beslist het stadsbestuur op voorstel van de stuurgroep Brugge Studentenstad welke naam het studentenhuis uiteindelijk krijgt.

Als extra motivatie – los van het feit dat de naam voor eeuwig aan een prachtige, nieuwe landmark in Brugge wordt gekoppeld - komt topchef Dominique Persoone in mei de winnaar thuis of op kot verrassen met een etentje voor 4 personen. We zijn ontzettend trots en dankbaar dat Dominique zijn schouders onder dit project wil zetten en hopen op spitse, frisse ideeën van de Brugse studenten.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post523

Bootcamp voor toekomstige ondernemers

EntrepotGeplaatst door franky demon 15 feb, 2018 09:04:11

Op vrijdag, 2, zaterdag 3 en zondag 4 maart organiseren Het Entrepot, SLESH (JH Comma), TURBO en Ondernemerscentrum Brugge de eerste editie van Capish. Drie dagen lang worden jonge, toekomstige ondernemers intensief gecoacht om hun - concrete of iets minder concrete - plannen te verwezenlijken. Een weekend om hun ideeën in stroomversnelling te brengen.

Capish is een ‘bootcamp’ voor jongeren die ideeën hebben om een eigen onderneming of een evenement op te starten. Een weekend lang ga je met dat idee aan de slag, wordt je gecoacht en krijg je een hoop nuttige tips & tricks van ervaren professionals als starterscoach Julie Naesens (Actie voor Starters) en organisator Bram Loosveldt (Bomboclat, Gent Jazz). Er komen voorts ook verschillende boeiende sprekers langs die inspirerende lezingen brengen. Ook wie nog geen concrete ideeën heeft maar wel gedreven is om binnenkort te ondernemen is meer dan welkom op Capish. Deze driedaagse zal je alvast helpen met de eerste stappen en biedt je heel wat kennis en expertise zodat je klaar bent wanneer je een fantastisch idee te binnen schiet. Samen knutselen we de ideeën in elkaar.

Praktisch:

Capish vindt plaats op 2, 3 en 4 maart in De Tank (Burg 4).

Inschrijven is gratis maar verplicht, en kan tot 24 februari via www.hetentrepot.be/capish of het Facebookevent ‘Capish Brugge’

Met de steun van Provincie West-Vlaanderen, Stad Brugge en EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post522

CO-OFFICE in de Tank

EntrepotGeplaatst door franky demon 15 feb, 2018 08:59:53

Goed nieuws voor jonge starters: Het Entrepot en SLESH openen in februari een nieuwe co-office in De Tank. Vanaf heden kun je als jonge starter terecht in de nieuwe cowerkplek op de Burg. We maakten een gezellige werkruimte waar je met je eigen sleutel 24/7 terecht kan. En dat in het centrum van de stad. Wie klanten wil ontvangen of even apart wil vergaderen kan ook steeds terecht in een aparte vergaderzaal. We kregen de voorbije maanden heel wat vragen van jongeren voor een dergelijke werkplek, dus op deze manier hopen we tegemoet te komen aan alle noden.Je kan in de co-office werken tegen een zeer democratische prijs. Je betaalt een eenmalige instapkost van 30 euro en daarna 20 euro per maand. Hiervoor krijg je ook water, thee en koffie à volonté, om er keihard tegenaan te kunnen gaan. We houden de prijzen dus bewust heel laag, om de starters de kans te geven hun eerste centen in hun onderneming te kunnen steken.

Meer info over de co-office vind je via www.detank.be/cooffice.

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post521
Volgende »