Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Urban Art Festival Brugge

EntrepotGeplaatst door franky demon 13 mrt, 2018 08:57:36

Van vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april organiseert Het Entrepot de derde editie van URB, Urban Art Festival Brugge. URB focust opnieuw op 'grootstad' Brugge en de creativiteit die binnen een stedelijke context broeit. Drie dagen lang bombarderen we de stad met gedurfde, eigentijdse expo’s, muziek, performances, dansgekte en inventiviteit in welke vorm dan ook. URB wordt compacter én breidt uit tegelijkertijd! We gaan van zes festivaldagen naar drie, en maken het programma dus een stukje gebalder, maar tegelijkertijd gaan we van één naar drie hoofdlocaties: Het Entrepot, Villa Bota én De Tank. Bovendien slaan we de handen in elkaar met tal van cafés en winkels in de binnenstad, voor een Cafétour en Late Night Shopping. Verder is er op vrijdag ook een Brugse Hip Hop Showcase in Jeugdhuis Comma en een All Female DJ Party in Factor Club op zaterdag. URB palmt dus de stad in, zoals een urban festival hoort te doen!

NIEUW: DE ACHbar


De Tank wordt een van de nieuwe hoofdlocaties. Een ruimte voor experiment, waar alles kan. Een locatie die we dan ook toepasselijk de Anything Can Happen-bar noemen, ofwel de ACHbar. De exporuimte wordt door de jonge Brugse kunstenaar Mauritz Verlinden - tevens Tank-resident - omgetoverd tot een megalomane fantasiewereld tussen café en installatie, waar doorlopend surprise acts plaatsvinden. De ACHbar is het hele weekend geopend, en dus ook de ideale URB-uitvalsbasis in het centrum. ‘Je kan er het er het exclusieve URBier drinken én proeven van de ‘rock-‘n’-roll bar-bites’ van chef Hermes Vanliefde (Rock-Fort). Naast concerten en andere performances vinden er op zondagnamiddag ook verschillende ‘Katertalks’ plaats van creatieve changemakers Julian Devos (comma.world), Jules Gahide (KERK & NEST) en Dalilla Hermans (Charlie Magazine, Zwart).

SYNTHI

Villa Bota wordt dan weer omgedoopt tot het URB Soundlab. We creëren er een elektronicaonderwereld met als speerpunt de EMS Synthi 100, een gigantische analoge/digitaal hybride synthesizer uit de jaren ’70. Wereldwijd zijn er maar 30 gemaakt. Eén daarvan bevindt zich in België en dit uniek instrument zal het volledige URB-weekend aanwezig zijn in het Soundlab. Hij komt overigens rechtstreeks vanuit de Soulwax-studio, waar de gebroeders Dewaele er hun nieuwe album mee opnemen. Tien gelukkigen zullen de kans krijgen om er op zaterdag mee te leren werken tijdens twee exclusieve workshops. Andere geïnteresseerden kunnen om 17u een demo met de Synthi volgen en om 20u is er een live impro-sessie met muzikanten Milan W, Jürgen De Blonde en Floris Vanhoof.’ Tot slot vindt in het Soundlab op vrijdag en

zaterdag ook een gezellige DIY record fair door. Niet zomaar plaatjes, maar de meest

eigenzinnige Belgische platenlabels zijn aanwezig om hun zeldzame cassettes, lp’s en

handmade artwork te verkopen.

HOTSPOT #3: HET ENTREPOT-SKATEPARK

Het grasplein voor het skatepark aan Het Entrepot wordt omgebouwd tot het URB-plein, met een gezellige lentebar met urban drinks, een buitenterras, DIY BBQ, burgers, DJ’s, een skate contest, een Urban Market met workshops van lokale urban creatives als Timothy Verlinde, Charles Degeyter en Victor Verhelst, urban sportactiviteiten en… springkastelen, waarin je je innerlijke Miley Cyrus kan bovenhalen.

LATE NIGHT SHOPPING & CAFETOUR

Tijdens URB engageren tal van bars en shops in de binnenstad zich onder de URB-vlag. Ga op stap en bots op een bruisend stukje Brugge. Neem het stadplan bij de hand en ga van spot naar spot, mét de URB-STEMPELKAART die je op alle 13 URB-locaties kan krijgen. Verzamel ten minste drie URB-drinks in één van de cafés en ga langs in minstens 3 shops. Of gewoon in álle cafés. Vraag de barman/barvrouw om een stempel en bij 6 stempels krijg je een gratis URBier en tapasbordje in de ACHbar!

URB-FIETSTAXI

Véél te doen op veel locaties, en daarom introduceren we dit jaar de URB-fietstaxi! In

samenwerking met GreenRides Brugge voorzien we het hele weekend vervoer tussen, van en naar alle URB-locaties. Helemaal gratis. Ecologisch, snel en superchill. Het enige wat je hoeft te doen is de fietstaxi bellen op 0478 51 41 15 en zij doen de rest!


PRAKTISCH:

URB vindt plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart en zondag 1 april. Alle evenementen zijn gratis, behalve de workhops met de Synthi (25 euro pp en inschrijven via urb@hetentrepot.be). Het volledige programma en alle praktische info vind je op www.urb.be. Een organisatie van Het Entrepot, in samenwerking met Villa Bota, Jeugdhuis Comma en TURBO.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post528

Bootcamp voor toekomstige ondernemers

EntrepotGeplaatst door franky demon 15 feb, 2018 09:04:11

Op vrijdag, 2, zaterdag 3 en zondag 4 maart organiseren Het Entrepot, SLESH (JH Comma), TURBO en Ondernemerscentrum Brugge de eerste editie van Capish. Drie dagen lang worden jonge, toekomstige ondernemers intensief gecoacht om hun - concrete of iets minder concrete - plannen te verwezenlijken. Een weekend om hun ideeën in stroomversnelling te brengen.

Capish is een ‘bootcamp’ voor jongeren die ideeën hebben om een eigen onderneming of een evenement op te starten. Een weekend lang ga je met dat idee aan de slag, wordt je gecoacht en krijg je een hoop nuttige tips & tricks van ervaren professionals als starterscoach Julie Naesens (Actie voor Starters) en organisator Bram Loosveldt (Bomboclat, Gent Jazz). Er komen voorts ook verschillende boeiende sprekers langs die inspirerende lezingen brengen. Ook wie nog geen concrete ideeën heeft maar wel gedreven is om binnenkort te ondernemen is meer dan welkom op Capish. Deze driedaagse zal je alvast helpen met de eerste stappen en biedt je heel wat kennis en expertise zodat je klaar bent wanneer je een fantastisch idee te binnen schiet. Samen knutselen we de ideeën in elkaar.

Praktisch:

Capish vindt plaats op 2, 3 en 4 maart in De Tank (Burg 4).

Inschrijven is gratis maar verplicht, en kan tot 24 februari via www.hetentrepot.be/capish of het Facebookevent ‘Capish Brugge’

Met de steun van Provincie West-Vlaanderen, Stad Brugge en EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post522

CO-OFFICE in de Tank

EntrepotGeplaatst door franky demon 15 feb, 2018 08:59:53

Goed nieuws voor jonge starters: Het Entrepot en SLESH openen in februari een nieuwe co-office in De Tank. Vanaf heden kun je als jonge starter terecht in de nieuwe cowerkplek op de Burg. We maakten een gezellige werkruimte waar je met je eigen sleutel 24/7 terecht kan. En dat in het centrum van de stad. Wie klanten wil ontvangen of even apart wil vergaderen kan ook steeds terecht in een aparte vergaderzaal. We kregen de voorbije maanden heel wat vragen van jongeren voor een dergelijke werkplek, dus op deze manier hopen we tegemoet te komen aan alle noden.Je kan in de co-office werken tegen een zeer democratische prijs. Je betaalt een eenmalige instapkost van 30 euro en daarna 20 euro per maand. Hiervoor krijg je ook water, thee en koffie à volonté, om er keihard tegenaan te kunnen gaan. We houden de prijzen dus bewust heel laag, om de starters de kans te geven hun eerste centen in hun onderneming te kunnen steken.

Meer info over de co-office vind je via www.detank.be/cooffice.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post521

Het is zover: VILLA BOTA gaat -permanent- op FM!

EntrepotGeplaatst door franky demon 31 jan, 2018 08:54:42

Zaterdag 17 februari wordt een mijlpaal in de jonge geschiedenis van Villa Bota, het Brugse medialab voor jongeren. Want na bijna acht jaar online radio maken vanuit de studio’s in het Koningin Astridpark gaat de zender op FM. Sinds de opstart van Villa Bota in april 2009 droomden de honderden geëngageerde jonge radiomakers al hardop van een eigen FM-frequentie. De voorbije jaren konden we al enkele keren tijdelijk proeven van FM. De respons die de vele radiomakers toen telkens ontvingen was overweldigend en sterkte de wens naar een permanente FM-frequentie aan. De droom wordt nu dus eindelijk werkelijk.

Met de hertekening van het radiolandschap door de Vlaamse regering en het daaraan gekoppelde nieuwe frequentieplan diende zich een mogelijkheid aan. Afgelopen zomer werd het ingediende Villa Bota-dossier goedgekeurd door bevoegd minister Sven Gatz en kregen we het frequentiepakket voor Brugge (106.4FM) én Torhout (107.9FM) toegewezen. Sinds 1 januari 2018 mag Villa Bota op deze beide frequenties uitzenden. Na een testperiode gaan we heel binnenkort dus officieel van start. Op grondgebied Brugge en Torhout - telkens binnen een straal van minstens 5 kilometer - en het gebied ertussen zoals Loppem en Zedelgem zul je Villa Bota dus glashelder kunnen ontvangen.

STARTSCHOT MET SHOW EN BROADCAST PARTY

Het officiële startschot van de FM-werking van Villa Bota is voorzien voor zaterdag 17 februari om 19u. Dan start een ‘pre-show’ met uiteraard uitgebreide aandacht voor het FM-verhaal, maar ook een vooruitblik naar de awardshow van de Best of Brugge-awards die om 20u begint in Theaterzaal Biekorf. Die BOB-awards vormen naar ondertussen goede gewoonte een van de jaarlijkse hoogtepunten van Villa Bota. Daarna schakelen we meteen door naar de awardshow, die live te volgen zal zijn op Villa Bota. Aansluitend nodigen we iedereen uit om de FM-start mee te vieren op de Broadcast Party in onze Factor Club. Op de line-up uiteraard enkel Villa Bota-dj’s. De toegang voor deze fuif is overigens helemaal gratis.

SINDS 2010

Bijna acht jaar geleden dus startte Het Entrepot met de Villa Bota-radiowerking. Op 30 april 2010 was Villa Bota voor het eerst online te beluisteren. De werking startte met een 25-tal vrijwilligers en tien radioshows. Na vele honderden uren radiomaken, na tientallen live interventies op Brugse topevenementen als Cactusfestival, Elements Festival of Red Rock Rally en ontelbare studentenactiviteiten is de werking uitgebouwd tot een stabiele kern van 70 radiomakers. Een aantal van hen is er ondertussen al bij vanaf het eerste uur!

PUUR BRUGS

Momenteel lopen wekelijks en tweewekelijks 33 radioshows op Villa Bota, goed voor 38 uur live radio. Daarin passeert een heel divers palet van muziekstijlen de revue. Wat je niet meer op de grote zenders kan horen krijgt bij Villa Bota wel nog plaats. Villa Bota is propaganda voor goeie muziek, door en voor Brugse jongeren. Wekelijks ontvangt Villa Bota trouwens nieuwe aanvragen van radiomakers van over de hele wereld om hun show uit te zenden. We gaan hier bewust niet op in en trekken volop de lokale kaart. Villa Bota stimuleert en ondersteunt jongeren met interesse in media en muziek. Alle radiomakers komen uit de Brugse regio en werden in Villa Bota opgeleid. We voorzien hiervoor de nodige workshops met onze ervaren medewerkers of doen hiervoor een beroep op nationale radiohelden. De werking bestaat uit verschillende werkgroepen waar iedereen zich lid van kan maken. Zo is er onder meer een technische cel, een werkgroep FM en uiteraard ook een muziekredactie.

TOEKOMSTPLANNEN

De komst van FM betekent ook de start van een aantal nieuwe programma’s, waaronder BLVRD Radio, een radioshow over jongerencultuur in Brugge, in samenwerking met het gelijknamige nieuwe magazine. What’s hot, what not? Waar moet je komende week naartoe? Je hoort het op BLVRD Radio. De eerste aflevering is op woensdag 21/02 live te horen op Villa Bota.

Villa Bota staat tot slot ook open voor nieuw jong volk. Jongeren die geïnteresseerd zijn om radio te maken kunnen steeds aankloppen. Voor potentieel nieuwe medewerkers organiseren we ook in de nabije toekomst initiaties. Interesse? contacteer dan zeker radiocoördinator Pieter Devriese via pieter@hetentrepot.be.

Meer info ook op www.villabota.be, alwaar radiolozen ook nog steeds Villa Bota zullen kunnen beluisteren!

Ook FOCUS TV bracht dit in beeld.
  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post518
Volgende »