Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Grondige renovatiewerken bij Scouts A. De Pauw in Peterseliestraat

JeugdGeplaatst door franky demon 14 mei, 2018 09:12:08

Vandaag was het bij scouts A. De Pauw dé laatste activiteit voor de zomervakantie. En hoe kan je beter afsluiten voor de zomervakantie en het machtige kamp, door een lekkere barbecue te organiseren natuurlijk!

Voor ons wordt het hopelijk dit jaar ook een feestmoment. Brugge wil het label kindvriendelijke stad behalen en dat kunnen we uiteraard niet zonder een sterk jeugdwerk. Als schepen van jeugd ben ik trots op deze vereniging die hier in het hartje van Brugge zijn thuis heeft. Een sterke vereniging uitbouwen, waar iedereen elkaar kent en samenhangt, kost veel tijd en energie. Chapeau!

Het jeugdlokaal van de welpen en kapoenen hier in de Peterseliestraat was dringend aan een opknapbeurt toe. Het schrijnwerk was in slechte staat en de dakgoten waren niet meer waterdicht.

We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het gebouw ook op energetisch vlak te verbeteren:

- Zowel het oude schrijnwerk als de dakvensters worden vervangen door nieuw houten schrijnwerk met dubbele beglazing.

- De nieuwe voorgevel is een houtskeletwand die volledig opgevuld wordt met isolatie.

- Langs de binnenzijde van alle buitenwanden komt een voorzetwand met daartussen isolatie.

- Het bestaande dak blijft behouden, maar wordt volledig geïsoleerd.

- De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinigere lichtarmaturen.

- Er wordt een nieuwe verwarmingsinstallatie en ventilatiesysteem geplaatst.

Daarnaast worden alle goten volledig vernieuwd, nieuwe binnenwanden geplaatst en komen er nieuwe stapelrekken om alle sjorbalken en ander materiaal van de jeugdbeweging in op te bergen. Ook worden er stalen kabels opgehangen in de bergruimte om natte tenten op te laten drogen.

De werken worden uitgevoerd door de firma Bouwcoördinatie Verbrugghe bvba (deel verbouwing) en de firma Snick (deel technieken).

Vanuit stad Brugge willen we ons steentje hiertoe bijdragen. We investeren 175.000 euro om het welpen- en kapoenenlokaal en de bergruimte een grondige renovatie te geven.

De werken zijn gestart half maart en het einde wordt voorzien naar het einde van de zomer toe. Dat wordt dus een leuke verrassing als jullie terugkomen van kamp en het werkjaar aanvatten in september.

Aan scouts A. De Pauw wensen we een vlot verbouwproces, een machtig zomerkamp en goede examens toe!  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post543

Kunstenal gaat off track deze zomer

JeugdGeplaatst door franky demon 09 mei, 2018 09:24:16

Kunstenal is een organisatie de jonge creatievelingen en kunstenaars in Brugge een platform geeft om hun werk tentoon te stellen. Vanaf 4 mei tot 16 september gaat Kunstenal iedere avond na 17u off track. Geinspireerd door de Triënnale tonen 11 kunstenaars op 10 locaties hun werk!

Kalili Knockaert toont aan de Belfiusbank in de Sint-Salvatorskerkhof haar fotoreeks. Ze brengt beelden van vervallen en verlaten locaties in Brugge. Door te spelen met de foto’s en die op een andere locatie te plaatsen, geeft ze er een nieuwe dimensie aan en laat ze iedereen stilstaan bij het ruimtegebruik.

De andere artiesten vind je op volgende locaties:

Kevin De Ceuninck (De Vetten Os)

Jonas Van Nevel (Korte Vulderstraat 16)

Jana Myny (Nieuwe Gentweg 124)

Raven Lamoot (Eekhoutstraat 26)

Féline Laridon (Oude Zak 15)

Alexander Atlesque (Ezelstraat 42 – De Snuffel)

Els De Roo (Sint-Clarastraat 46 – KA Brugge)

Wietse Hindryckx (Sint-Claradreef 27)

Ka Wien Choi / Sam Vanroose (Wulpenstraat – House of Time)

De uitvalsbasis van het parcours zijn 3 lokale hotspots – de Vetten Os aan het Beursplein, Snuffel Hostel in de Ezelstraat en café La Casita in de Sint-Salvatorskerkhof 5 waar men het enig echte -off parcours- plan kan bemachtigen.

Deze hotspots vormen ook het kader voor een maandelijks event.

18 mei vanaf 20u – Kunstenal impro in La Casita (Sint-Salvatorskerkhof)

28 juli vanaf 20u – Music in House Of Time (Wulpenstraat)

31 augustus vanaf 20u – Dance in Dok 54 (Pathoekeweg 54)

9 september vanaf 15u – Party in de Vetten Os (Hauwerstraat 5)

Deze organisatie wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van Jong Ding. We willen met deze subsidie jonge Bruggelingen een kans geven en laten experimenteren met hun talenten. Een filosofie die past bij Brugge die een kind- en jongerenvriendelijke stad wil zijn waar er plaats is voor ieder zijn ding en talent. Kunstenal kan rekenen op een subsidie van 2000 euro.

Jongeren die zelf de handen uit de mouwen willen steken, kunnen terecht bij de jeugddienst voor hun eigen Jong Ding aanvraag. Dat kan via www.jeugddienstbrugge.be/jongding

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post542

Nah Mean #15 brengt Jamaicaanse sferen op 5 mei naar Brugge

JeugdGeplaatst door franky demon 26 apr, 2018 09:36:27

Op 5 mei gaat in de Magdalenazaal de 15de editie van Nah Mean door. Het festival dat Dancehall, een genre van Jamaicaanse muziek, reggae en afro een plaats geeft in Brugge. Dancehall is een genre van Jamaicaanse populaire muziek dat is ontstaan ​​in de late jaren 1970. Nah Mean is een zeer populaire formule die sinds eind 2014 reeds aan zijn 15de editie toe is.

In de dancehall area kan je genieten van Jugglerz uit Duitsland Soul Shakers en natuurlijk ook team Damp uit Brugge. In de Dub Yard staan namen zoals Dub-up Hifi, Black Pearl en Sjamanic op de affiche.

Als Stad Brugge geven we de organisatoren Team Damp en Damp een duwtje in de rug om het feestje op poten te zetten. De organisatoren kunnen namelijk beroep doen op een jeugdmuziekfestivalsubsidie ter waarde van 3.000 euro. Naast de financiële steun kunnen de organisatoren ook rekenen op materiële steun.

In ruil voor die ondersteuning vragen we om bij de organisatie aandacht te besteden aan schenkgedrag, alcoholgebruik, zwerfvuil, geluidsoverlast. Zo is de non-alcoholische drank op Summerblast ook goedkoper dan de alcoholische drank en wordt taxi-gebruik aangeraden. We vinden het belangrijk dat jongeren op een leuke en verantwoordelijke manier kunnen uitgaan en zorg dragen voor zichzelf, elkaar en de buurt.

Het mag duidelijk zijn dat we als Stad willen inzetten op een leuk en velig fuif- en uitgaansklimaat en dat willen we doen samen met de organisatoren en jongeren.

Wie nog een ticket wil bemachtigen kan online een ticket kopen aan 13 euro via de link op het facebookevent Nah Mean #15 Bruk Out! Bruk Out!  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post540

Internationaal jongerengezelschap Up with People komt naar Brugge

JeugdGeplaatst door franky demon 06 apr, 2018 09:04:02

Up with People is een reizende groep jongeren van over de hele wereld. Na jarenlange afwezigheid, komt de internationale jongerengroep eindelijk nog eens naar Brugge.

Up with People was al vaker te gast in Brugge, maar nu is het toch wel enige tijd geleden. De groep bestaat ondertussen al meer dan 50 jaar en in die tijd bezocht het gezelschap meer dan 40 verschillende landen over de hele wereld. De groep komt naar Brugge op uitnodiging van de vzw Friends of Up with People, een groep oud-studenten en sympathisanten die Up with People op geregelde basis naar de regio willen uitnodigen.

De jongeren verblijven hier bij gastgezinnen, doen vrijwilligerswerk en leren zo de stad en de cultuur kennen. Up With People is als het ware een soort reizende universiteit voor de jongeren die van over heel de wereld lid worden. Je kunt met Up with People leren wat je nergens anders, in geen enkele andere universiteit kan leren. Je ontdekt namelijk de wereld, culturen, talen, mentaliteiten, sociale gesteldheid.

Op 20 mei brengen ze de show ‘Up With People – Live On Tour 2018’ naar het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, een spetterende en energierijke voorstelling.

Het optreden wordt een internationale samensmelting van muziek, dans en een oprechte boodschap van hoop en welwillendheid om van onze wereld een betere plaats te maken. Een opwindende productie die je doet dansen, je ziel beroert en je hart raakt.De show werd al opgevoerd in meer dan 70 landen over de hele wereld en werd al door meer dan 1,1 miljard mensen bekeken.

Dit is een unieke gelegenheid waarbij we jongeren vanuit heel de wereld verwelkomen in Brugge. Het doet mij enorm veel plezier dat we projecten zoals deze kunnen ondersteunen en Brugge verder op de kaart zetten als jongerenstad. Exact wat we met de projectsubsidie ‘Jong Ding’ voor ogen hebben: een levendige stad creëren door de inspanningen van jongeren zelf. Daarom hebben we als stad besloten om Up with People een financieel duwtje in de rug te geven van 2500 euro!

Deze Jong Ding initiatieven laten kinderen, jongeren en volwassenen kennismaken met een andere kant van Brugge, het helpt onze stad mee te vernieuwen en te verjongen! Ik doe graag nog een warme oproep naar alle andere jongeren. Zit je zelf met een tof idee, met een passie, met een doel! Contacteer de jeugddienst via mail, facebook, twitter en we kijken wat mogelijk is.

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post537
Volgende »