Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Sjorhout werd geleverd!

JeugdGeplaatst door Franky Demon 06 jun, 2018 10:04:28

Eind maart lanceerden we de oproep naar het Brugse jeugdwerk om in te tekenen op de bestelling van gratis sjorhout, afkomstig uit de bossen van OCMW Brugge. In totaal tekenden 36 Brugse jeugdverenigingen in op ons aanbod.

Als schepen van jeugd en ex-jeugdleider, weet ik hoe belangrijk sjorbalken zijn. Het ideale bouwmateriaal voor op kamp! Dankzij de inspanningen van OCMW en Stad Brugge kan er deze zomer volop gebouwd worden.

Over de 36 verenigingen worden 479 balken van 3 meter, 376 balken van 6 meter en 219 balken van 8 meter verdeeld. In totaal goed voor 5445 lopende meter hout. Dit hout (EPFC-label) werd gekapt uit ecologisch standpunt om de andere bomen in het bos betere groeikansen te geven.

Het hout werd hier half mei geleverd en door de werkmannen van OCMW-Mintus op maat gezaagd! Met de zomer voor de deur, kan het hout nu geleverd worden door firma Locatrans of meteen opgeladen worden bij het vertrekken op kamp.
Stad Brugge neemt de kosten voor het transport (geraamd op minimum 2.000 euro) op zich. Zo willen we echt een eenmalige extra service aanbieden voor deze groepen die zich wekelijks inzetten voor meer dan 5.000 Brugse kinderen en jongeren.

Deze sterke meisjes en jongens van de jeugdbeweging, helpen uiteraard een handje mee om het sjorhout in- en uit te laden. We wensen alle jeugdbewegingen een zomer met machtige sjoravonturen toe!  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post550

Parking Entrepot wordt volwaardige evenementenlocatie

JeugdGeplaatst door franky demon 29 mei, 2018 12:03:07

De parking aan het Entrepot ondergaat momenteel een ware gedaanteverwisseling. Recent heeft firma Braet hier de werken gestart om de grote parking aan de binnenhaven om te tunen tot een volwaardige evenementenlocatie voor jongerencentrum Entrepot en Jeugdhuis Comma.

De nieuwe buitenaanleg bestaat uit een stalen structuur die in de vorm van een gaanderijzone wordt opgebouwd.
Die ingreep heeft als groot voordeel dat de organisatoren van evenementen elementen als blokkendozen naar hartenlust kunnen verschuiven, monteren en demonteren in functie van de activiteit. Op die manier kunnen er heel wat kleinschalige activiteiten zoals lezingen, kleine optredens of zelfs een stiltewake tot grootse voorstellingen en concerten plaatsvinden. Het ontwerp speelt op die manier ook in op eventuele noden in de toekomst.

Het ontwerpteam van architectenbureau Zampone Architectuur en Tc-plus heeft samen met de Stad en jongerencentrum Het Entrepot grondig nagedacht over de nieuwe site. Zo komt er een link tussen de binnen- en buitenruimte door uitbreiding van het terras en de rokerszone. De brede trappen aan het nieuwe terras zullen tegelijkertijd ook dienstdoen als tribune tijdens de evenementen.

Ook groen krijgt een prominentere plaats bij de nieuwe buitenaanleg. De parking is tot op vandaag een stenige vlakte. Het nieuwe ontwerp brengt daar gelukkig verandering in door een kwalitatief groenlandschap op de site te voorzien. Zo komen er kleine bosjes tegenover het jeugdhuis en krijgen allerlei klimplanten de kans om zich langs de achterzijde van de gaanderijen vast te hechten. Nieuwe bomen en struiken zullen de nieuwe parking aan het zicht onttrekken.

De parking verdwijnt dus niet helemaal. Het ontwerp voorziet 39 parkeerplaatsen voor auto’s. Nieuw zijn de fietsenstallingen voor maar liefst 510 fietsers. De nieuwe fietsenstallingen komen aan de zijkant van het terrein, zodat de automobilisten en fietsers elkaar niet kunnen hinderen. De veiligheid van de jongeren zal dus ook verbeteren.

We hopen de nieuwe buitenruimte in oktober in gebruik te nemen. Stad Brugge heeft hiervoor een investering voorzien van 584.746,97 euro exclusief btw.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post548

Grondige renovatiewerken bij Scouts A. De Pauw in Peterseliestraat

JeugdGeplaatst door franky demon 14 mei, 2018 09:12:08

Vandaag was het bij scouts A. De Pauw dé laatste activiteit voor de zomervakantie. En hoe kan je beter afsluiten voor de zomervakantie en het machtige kamp, door een lekkere barbecue te organiseren natuurlijk!

Voor ons wordt het hopelijk dit jaar ook een feestmoment. Brugge wil het label kindvriendelijke stad behalen en dat kunnen we uiteraard niet zonder een sterk jeugdwerk. Als schepen van jeugd ben ik trots op deze vereniging die hier in het hartje van Brugge zijn thuis heeft. Een sterke vereniging uitbouwen, waar iedereen elkaar kent en samenhangt, kost veel tijd en energie. Chapeau!

Het jeugdlokaal van de welpen en kapoenen hier in de Peterseliestraat was dringend aan een opknapbeurt toe. Het schrijnwerk was in slechte staat en de dakgoten waren niet meer waterdicht.

We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het gebouw ook op energetisch vlak te verbeteren:

- Zowel het oude schrijnwerk als de dakvensters worden vervangen door nieuw houten schrijnwerk met dubbele beglazing.

- De nieuwe voorgevel is een houtskeletwand die volledig opgevuld wordt met isolatie.

- Langs de binnenzijde van alle buitenwanden komt een voorzetwand met daartussen isolatie.

- Het bestaande dak blijft behouden, maar wordt volledig geïsoleerd.

- De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinigere lichtarmaturen.

- Er wordt een nieuwe verwarmingsinstallatie en ventilatiesysteem geplaatst.

Daarnaast worden alle goten volledig vernieuwd, nieuwe binnenwanden geplaatst en komen er nieuwe stapelrekken om alle sjorbalken en ander materiaal van de jeugdbeweging in op te bergen. Ook worden er stalen kabels opgehangen in de bergruimte om natte tenten op te laten drogen.

De werken worden uitgevoerd door de firma Bouwcoördinatie Verbrugghe bvba (deel verbouwing) en de firma Snick (deel technieken).

Vanuit stad Brugge willen we ons steentje hiertoe bijdragen. We investeren 175.000 euro om het welpen- en kapoenenlokaal en de bergruimte een grondige renovatie te geven.

De werken zijn gestart half maart en het einde wordt voorzien naar het einde van de zomer toe. Dat wordt dus een leuke verrassing als jullie terugkomen van kamp en het werkjaar aanvatten in september.

Aan scouts A. De Pauw wensen we een vlot verbouwproces, een machtig zomerkamp en goede examens toe!  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post543

Kunstenal gaat off track deze zomer

JeugdGeplaatst door franky demon 09 mei, 2018 09:24:16

Kunstenal is een organisatie de jonge creatievelingen en kunstenaars in Brugge een platform geeft om hun werk tentoon te stellen. Vanaf 4 mei tot 16 september gaat Kunstenal iedere avond na 17u off track. Geinspireerd door de Triënnale tonen 11 kunstenaars op 10 locaties hun werk!

Kalili Knockaert toont aan de Belfiusbank in de Sint-Salvatorskerkhof haar fotoreeks. Ze brengt beelden van vervallen en verlaten locaties in Brugge. Door te spelen met de foto’s en die op een andere locatie te plaatsen, geeft ze er een nieuwe dimensie aan en laat ze iedereen stilstaan bij het ruimtegebruik.

De andere artiesten vind je op volgende locaties:

Kevin De Ceuninck (De Vetten Os)

Jonas Van Nevel (Korte Vulderstraat 16)

Jana Myny (Nieuwe Gentweg 124)

Raven Lamoot (Eekhoutstraat 26)

Féline Laridon (Oude Zak 15)

Alexander Atlesque (Ezelstraat 42 – De Snuffel)

Els De Roo (Sint-Clarastraat 46 – KA Brugge)

Wietse Hindryckx (Sint-Claradreef 27)

Ka Wien Choi / Sam Vanroose (Wulpenstraat – House of Time)

De uitvalsbasis van het parcours zijn 3 lokale hotspots – de Vetten Os aan het Beursplein, Snuffel Hostel in de Ezelstraat en café La Casita in de Sint-Salvatorskerkhof 5 waar men het enig echte -off parcours- plan kan bemachtigen.

Deze hotspots vormen ook het kader voor een maandelijks event.

18 mei vanaf 20u – Kunstenal impro in La Casita (Sint-Salvatorskerkhof)

28 juli vanaf 20u – Music in House Of Time (Wulpenstraat)

31 augustus vanaf 20u – Dance in Dok 54 (Pathoekeweg 54)

9 september vanaf 15u – Party in de Vetten Os (Hauwerstraat 5)

Deze organisatie wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van Jong Ding. We willen met deze subsidie jonge Bruggelingen een kans geven en laten experimenteren met hun talenten. Een filosofie die past bij Brugge die een kind- en jongerenvriendelijke stad wil zijn waar er plaats is voor ieder zijn ding en talent. Kunstenal kan rekenen op een subsidie van 2000 euro.

Jongeren die zelf de handen uit de mouwen willen steken, kunnen terecht bij de jeugddienst voor hun eigen Jong Ding aanvraag. Dat kan via www.jeugddienstbrugge.be/jongding

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post542
Volgende »