Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

"Den olifant" vernieuwd en heropend

JeugdGeplaatst door franky demon 20 mei, 2015 09:21:41
In het voorbije weekend werd tijdens de Pleinfeesten aan de Jan Breydellaan op Sint-Andries het vernieuwde speelplein feestelijk heropend.

Het vernieuwde park is onderverdeeld in verschillende zones. Er is een speelzone voor jonge kinderen aan de zijde van het kaartershuisje. Deze zone bevat een zandspeelzone met een combinatietoestel, een opvallende roze klimolifant. Op die manier wordt de naam van het plein “den olifant”, in de volksmond, toch ook eer aangedaan.

Mensen die graag een balletje werpen, kunnen zich uitleven op het nieuwe basketbalveld. We hebben aan de straatzijde een kastanjehouten afsluiting voorzien, zodat de basketballen zeker niet de straat op kunnen rollen. De stenen afboording aan de hoeken van het veld dienen ook als leuk zitelement.

Ten slotte hebben we ook een jongerenontmoetingsplek ingericht. Jongeren kunnen hier bijvoorbeeld na het school nog even bijpraten of gewoon wat chillen aan de omkraagde boom waar de ontwerpers een zit- en ligelement hebben geïnstalleerd.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post274