Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Positief advies voor bouw windturbines

Sint-PietersGeplaatst door franky demon 20 mei, 2015 09:35:35

W-kracht NV diende bij Ruimte Vlaanderen een aanvraag in voor het oprichten van twee windturbines en een middenspanningscabine op de site van B-park te Sint-Pieters. Ik formuleerde een positief advies.

De turbines zouden worden ingeplant ten noorden van de parking van het winkelcomplex aan het B-park. De turbines zullen een ashoogte van 85m hebben en een tiphoogte van 120,5m. Als type kiest men voor een turbine met drie wieken die zal draaien bij een laag toerental. Voor deze aanvraag werd reeds een milieuvergunning klasse 1 verleend op 18 december 2014 door de Bestendige Deputatie.

Er werd een openbaar onderzoek ingericht van 16 maart 2015 tot en met 14 april 2015. Er werden geen bezwaarschriften ingediend.

De twee gevraagde turbines vormen een uitbreiding van het bestaande windpark, en kunnen worden aanzien als afboording van een bedrijvengebied. De turbines vormen geen hypotheek op de werking van het bedrijventerrein en kunnen in de toekomst allicht ook de overgang vormen naar een verdere uitbreiding van het windturbinepark aan de westzijde van de Blankenbergse Steenweg.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post275