Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Nieuw schuilhok en poel aan Ryckevelde

Assebroek en Sint-KruisGeplaatst door franky demon 21 mei, 2015 15:12:51

Het Agentschap voor Natuur en Bos West-Vlaanderen wil aan de Rijkeveldestraat in het domein Rijckevelde een poel aanleggen en een schuilhok bouwen. Ik gaf hier een gunstig advies voor.

Men wil een poel aanleggen waarbij de uitgegraven aarde zal worden gebruikt voor het toegankelijk maken van de paden en dreven. Het overige zand zal uitgespreid worden rond de nieuw gegraven poel. De ‘bouwplaats’ is een weide gelegen aan de rand van een bosgebied en maakt deel uit van het domein Rijckevelde.

Men wil het perceel maaien en laten nabegrazen door paarden en/of schapen. Een plaatselijke laagte wordt verder uitgediept tot drinkpoel, maar zal ook functioneren als broedplaats en groeiplaats voor heel wat plantensoorten, amfibieën en libellensoorten. Het schuilhok is noodzakelijk voor de dieren en wordt in een hoek van de weide geplaatst zodat de visuele hinder tot een minimum beperkt wordt.

De werken komen de landschappelijke en biologische waarde van het perceel en de ruimere omgeving ten goede. Ik heb dan ook de opdracht gegeven om het dossier met gunstig advies over te maken aan Ruimte Vlaanderen.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post276