Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Studeerlocaties in Brugge

Brugge, studentenstadGeplaatst door franky demon 28 mei, 2015 17:32:02

De zomer loert om de hoek. In mei en juni worstelen studenten zich door een stressvolle examenperiode. Voor wie samen wil studeren, bieden we opnieuw heel wat mogelijkheden aan. Immers, het gezelschap van vrienden en medestudenten inspireert en motiveert.

We kiezen er resoluut voor om samen met de hogescholen een duidelijke communicatiecampagne op poten te zetten zodat studenten makkelijk een comfortabele plek vinden. Heel wat studenten zijn honkvast en kiezen voor de leeszaal van de Biekorf, maar dankzij de inzet van alle partners zien we dat steeds meer studenten de weg vinden naar andere locaties. Er zijn immers heel wat alternatieven.

Studenten kunnen tijdens deze examenperiode op 10 locaties terecht!

Nieuw zijn de ontspanningsmomenten die de hogescholen Vives en Howest inrichten. In het atrium van Vives wordt o.a. een yogasessie georganiseerd en vorige week al speelden studenten van Vives en Howest op de velden van het KTA een voetbalwedstrijd tegen elkaar. In Howest worden de tafeltennistafels opengeklapt en kan je een balletje slaan. Dit alles om de studieprestaties te bevorderen...

Steeds meer en meer studenten vinden hun weg naar Het Entrepot en Jeugdhuis Comma om er te studeren. Er kunnen 55 studenten terecht en je hebt er gratis wifi. Het Entrepot is elke week- en zaterdag open tot 's avonds laat (23u!). In het jeugdhuis kan je enkel in het weekend terecht. De jeugdhuiscoördinator soigneert er zijn gasten en voorziet koffie. Met wat geluk krijg je er verse soep en koekjes bovenop.

We zijn heel erg blij dat hotel Martin’s Brugge opnieuw een conferentiezaal ter beschikking stelt voor de studenten. Het is een unieke locatie in het hartje van de stad (Oude Burg 5). Je vindt er moderne, rustgevende accommodatie en het hotel biedt er de studenten gratis water en fruit aan. 25 studenten kunnen er elke dag (ook in het weekend) van 8u tot 20u blokken. Het gebruik van wifi is er gratis. Ook nog in het centrum: de bibliotheek van Wegwijzer vzw. Daar kunnen 20 studenten terecht.

Met een affiche- en flyercampagne zullen we alle studerende jongeren informeren over de beschikbare studeerruimtes. De affiches en flyers worden verspreid in Brugse cafés, jeugdhuizen, hogescholen en winkels. Kortom, plaatsen waar studenten vaak vertoeven. Ook via de website van Brugge Leeft en de stad Brugge, de hogescholen en alle sociale media-kanalen worden de jongeren geïnformeerd. Er is plaats voor meer dan 500 studenten.

Om de precieze openingsuren van alle locaties te weten te komen, surf je naar:

https://www.brugge.be/studeerruimte
http://www.bruggeleeft.be/nl/nieuws/op_zoek_naar_een_plek_om_samen_te_studeren_tijdens_de_examenperiode_op_10_locaties_kan_je_terecht-937.html

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post278