Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Start openbaar onderzoek bierleiding

Binnenstad en Kristus KoningGeplaatst door franky demon 15 jun, 2015 17:16:42

Brouwerij De Halve Maan heeft een stedenbouwkundige aanvraag ingediend om een ondergrondse voedingskabel (in casu een bierleiding) aan te leggen van de brouwerij op het Walplein naar de bottelarij in de Lieven Bauwensstraat in het bedrijventerrein Waggelwater.

Het gaat om een volledig ondergrondse constructie.

Deze constructie biedt heel wat voordelen want momenteel moet het bier dat gebrouwen wordt in de brouwerij op het Walplein afgevoerd worden met tankwagens. Dit maakt dat er nu meerdere malen per week tankwagens moeten plaatsnemen voor de gevels om deze te vullen met bier. Dit bier wordt dan naar de bottelarij gebracht in het Waggelwater.

- “Door de aanleg van een ondergrondse leiding kan het bier direct doorstromen naar de bottelarij en valt het verkeer met tankwagens voor het ophalen van het afgewerkte product weg. Qua mobiliteit kan dit zeker tellen.

De volledige leiding volgt een tracé over 3,2 km. De leiding loopt via het Walplein, door de Zonnekemeers, de Oostmeers, Sint-Jan in de Meers, onder het Zand, de Hoefijzerlaan, naar de Bevrijdingslaan om zo toe te komen in het bedrijventerrein Waggelwater.

Het grootste deel van de leiding wordt uitgevoerd via gestuurde boringen, dit wil zeggen dat men op een plaats een put maakt en dan de buis hierin boort zonder op het volledige tracé de straten te moeten openleggen. Enkel op de verbindingspunten worden plaatselijk een aantal putten gemaakt in het wegdek. Langsheen de Bevrijdingslaan wordt er in open sleuf gewerkt. Alle leidingen komen onder het openbaar domein, er wordt niet aan private eigendommen geraakt.Door de uitvoering in fases en door middel van gestuurde boringen blijft de plaatselijke hinder steeds beperkt tot een aantal dagen.

Voor dit project is nu een bouwaanvraag ingediend. Het dossier dient te worden onderworpen aan een openbaar onderzoek. Dit zal starten in de loop van de week. Het openbaar onderzoek loopt voor een periode van 30 dagen, dus tot ongeveer half juli 2015 (exacte datums nog niet gekend). Er worden gele affiches aangeplakt langsheen het tracé. De plannen kunnen ingekeken worden bij de dienst bouwvergunningen van de Stad Brugge in de Oostmeers 17 en dit tijdens de openingsuren.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post282