Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Positief advies voor verdere herinrichting van de jachthaven

Lissewege, Dudzele, ZeebruggeGeplaatst door franky demon 17 jun, 2015 14:01:07

Ik heb een positief advies gegeven op een aanvraag van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).

Deze aanvraag betreft betreft het slopen van de Jacques Brelsteiger in het Tijdok en het verwijderen van de aanlegsteiger. Op dezelfde plaats zouden nieuwe, aluminium vlottende steigers aangelegd worden. De nieuwe steigers zullen aansluiten op de reeds aangelegde steigers in het Tijdok en zullen dezelfde vorm en afmetingen hebben.

De aanvraag bevindt zich in het gebied rond de Vissershaven en het Tijdok (Albert I-dok). Het Albert I-dok wordt geƫxploiteerd als jachthaven, gericht op recreatieve en toeristische activiteiten.

De sloop van de Jacques Brelsteiger is noodzakelijk omdat de stabiliteit van de constructie niet meer te garanderen is. De werken kaderen eveneens binnen de herinrichting van de jachthaven.

Daarnaast zullen ook nog andere vlottende steigers en een bijhorende toegangsbrug aangelegd worden in het Tijdok. De nieuwe steigers zullen gekoppeld worden met het ponton van de sportvissers. De werken worden uitgevoerd omdat de sportvissers op vandaag via een onveilige constructie aan wal moeten komen. Het plaatsen van de nieuwe pontons en bijhorende toegangsbrug zorgen voor een veiligere situatie.

De werken mogen uitgevoerd worden onder voorwaarde dat dit zal gebeuren buiten het seizoen van toeristische rondvaarten .Uit navraag bij Afdeling Kust blijkt dat de werken vermoedelijk eind dit jaar zijn of begin 2016 zouden uitgevoerd worden, en dus buiten het toeristische hoogseizoen vallen..

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post284