Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Beschut Wonen bouwt in Assebroek

Assebroek en Sint-KruisGeplaatst door franky demon 29 dec, 2015 09:51:29

Aan de Keurlingenweg op Assebroek zal een nieuw gebouw opgetrokken worden met 8 studio’s voor beschut wonen in opdracht van Beschut Wonen Brugge.

Beschut Wonen Brugge is een vzw die volwassenen met een psychiatrische problematiek en psychosociale kwetsbaarheid begeleidt, voor wie het volledig zelfstandig wonen nog niet haalbaar is. Tevens staat Beschut Wonen Brugge in voor een gepaste huisvesting. Beschut Wonen Brugge beschikt hiervoor reeds over groepswoningen waar 4 à 8 mensen samenwonen. Elke bewoner heeft een eigen kamer met al dan niet te delen kookgelegenheid en sanitair. Enkele bewoners worden begeleid in hun eigen woonst. De woningen liggen in de Brugse binnenstad, de randgemeenten en Oostkamp.

Het terrein waarop gebouwd zal worden, ligt aan een bosje. In een eerder projectvoorstel was voorzien dat een groot deel van het speelbosje op het perceel zou verdwijnen. Het speelbosje wordt o.a. vaak gebruikt door de kleuters van de nabijgelegen school. Na veelvuldig en constructief overleg werd uiteindelijk gekozen voor een inplanting met maximale vrijwaring van het bosje.

Het nieuwe gebouw zal een volume hebben van 2 bouwlagen met plat dak en een technische verdieping met hellend dak. Het wordt aangebouwd tegen de westgevel van een bestaande woning van Beschut Wonen. Op het gelijkvloers worden 4 studio’s voor begeleid of beschut wonen voorzien. Elke studio heeft een eigen terras. Daarnaast voorziet men een gemeenschappelijke leefruimte en keuken, gemeenschappelijk sanitair, een afvalberging en een ruime fietsenstalling. Op de verdieping worden 4 studio’s voor beschut wonen voorzien, elk met een eigen balkon.

Dit is een mooi project waar mogelijkheden gecreëerd worden voor de begeleiding van mensen met een psychische problematiek in een rustige woonomgeving.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post336