Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Nieuwe meergezinswoning langs Dudzeelse Steenweg

Sint-Jozef en KoolkerkeGeplaatst door franky demon 01 feb, 2016 15:15:00


Langs de Dudzeelse Steenweg in de Brugse deelgemeente Sint-Jozef zal binnenkort een nieuwe meergezinswoning met 10 woongelegenheden gebouwd worden. In de aanvraag wordt de sloop gevraagd van het pand langs de Dudzeelse Steenweg 9. Naast dit te slopen pand ligt nog een braakliggend stuk grond. Over de totale breedte van de samengevoegde kavels die daardoor ontstaat, wordt een vervangende nieuwbouw voorzien.

Het gebouw voorziet in 10 woongelegenheden met telkens buitenruimte onder de vorm van een terras of een gelijkvloers tuintje. De nieuwe meergezinswoning heeft een maximale bouwdiepte van 14 meter en sluit qua vormgeving zowel links als rechts aan met de naburige bebouwing. De twee aanpalende panden van deze nieuwbouw zijn beiden opgenomen in de Inventaris van bouwkundig erfgoed. De keuze om de gevel in rode genuanceerde baksteen uit te voeren, zal de aanliggende panden dan ook mooi tot hun recht laten komen. Er worden ondergrondse parkeerplaatsen en bergruimtes voorzien. Deze zullen dienen voor deze meergezinswoning, en ook voor de reeds vergunde appartementen langs Fort Lapin op de voormalige gronden Lowyck, waarvan de bouw momenteel volop bezig is. De parkeerplaatsen kunnen worden bereikt via de Dudzeelse Steenweg.

Dit bouwproject betekent een opwaardering voor deze buurt. Hier wordt wonen mogelijk gemaakt met zicht op het water, aan de rand van Brugge en nabij het stadscentrum.

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post344