Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Studeren in het rusthuis

Brugge, studentenstadGeplaatst door franky demon 12 mei, 2016 08:56:19

In mei en juni breekt voor studenten traditioneel de blokperiode aan. Wij willen studenten een duwtje in de rug geven en iedereen een aangename plek bieden om samen te studeren. Samen studeren met vrienden en medestudenten is al enkele jaren een trend, inspireert en motiveert.

Studenten kunnen tijdens deze examenperiode op maar liefst 13 locaties terecht!

Gloednieuw voor deze periode zijn 3 woonzorgcentra. Dankzij het OCMW Brugge kunnen 25 jongeren samen studeren in WZC Minnewater, WZC De Vliedberg en WZC Van Zuylen. In WZC Van Zuylen stellen ze speciaal voor deze periode hun wifi-netwerk open. Studenten worden er bovendien extra verwend. Naast gratis fruit, water en koffie, krijgen ze lekkere soep en kunnen ze in de tuinen tot rust komen. Bovendien brengen we beide generaties, de hulpbehoevende senioren en de jongeren, met elkaar in contact en hopen we stiekem dat ze iets van elkaar kunnen opsteken. Deze intergenerationele ontmoetingen kunnen we alleen maar toejuichen en bevorderen.

Een unieke en tevens nieuwe plek voor komende examenperiode is de Sint-Jakobskerk. De kerk ademt stilte en rust uit. Elke week- en zaterdag kunnen 30 studenten er in de boeken neuzen. In het nabijgelegen Sint-Michielshuis worden ontspanningsmogelijkheden georganiseerd en kan je water en frisdranken kopen.

Met een affiche- en flyercampagne zullen we alle studerende jongeren informeren over de beschikbare studeerruimtes. De affiches en flyers worden verspreid in Brugse cafés, jeugdhuizen, hogescholen en winkels. Ook via de website van Brugge Leeft en de stad Brugge, de hogescholen en alle sociale media-kanalen worden de jongeren geïnformeerd. Er is plaats voor meer dan 680 studenten!

Om de precieze openingsuren van alle locaties te weten te komen, surf je naar:

https://www.brugge.be/studeerruimte
http://www.bruggeleeft.be/nl/nieuws/op_zoek_naar_een_plek_om_in_mei_en_juni_samen_te_studeren_op_13_locaties_kan_je_terecht-937.html  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post368