Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Kwibus wordt deze zomer nog leuker met Kwiplus en het nieuwe kleuterplein

JeugdGeplaatst door franky demon 07 jun, 2016 15:30:44

Deze zomer staan er heel wat veranderingen op het programma bij Kwibus. Zo verhuist de Kwibuswerking in Sint-Andries, starten we met een nieuwe kleuterwerking en zorgt het Kwiplusaanbod voor een nog leuke zomer.

Het Kwibusplein op Sint-Andries is al jaren een plein waar Oranje vzw kinderen met en zonder beperking een onvergetelijke zomer bezorgt. Toen we in het voorjaar het bericht kregen dat De Triangel voor twee zomers niet beschikbaar zou zijn, gingen we meteen aan de slag om een nieuwe locatie te zoeken in de deelgemeente.

Onlangs kwamen we in contact met de directie van SBSO De Varens die meteen hun interesse toonde om van hun school tijdens de zomervakantie een Kwibuslocatie te maken. Dit betekent dat de volgende 2 zomers de kinderen hier op Sint-Andries onvergetelijke avonturen zullen beleven.

En dit jaar willen we samen met de kinderen nog meer zotte, toffe en echt onvergetelijke avonturen beleven. Dit doen we door naast het open speelaanbod op Kwibus in te zetten op extra Kwiplus-activiteiten.

Workshops, spelen en uitstappen naar diverse pretparken staan daar op het programma. Er is zelfs een uitstap naar het Kidsfestival Kid Rock op 15 juli waar we met 100 kinderen naartoe willen gaan. In het Kwiplusaanbod maken we via 4 leeftijdslabels een onderscheid tussen de diverse activiteiten en aangeraden leeftijdscategorie (4+, 6+, 8+ en 10+). Dit willen we doen om kinderen en ouders meer duidelijkheid te bieden over de aard van de workshops en de aangeraden leeftijd.

Voor de kleuters leveren we deze zomer een extra inspanning.
Het kleuteraanbod bestaat namelijk uit meer dan 70 voorgeprogrammeerde thema-activiteiten. Om de kleuters een veilige plek te geven, hebben we deze zomer het kleuterblok van Basisschool De Tandem tot onze beschikking. Die site is helemaal aangepast aan de allerkleinsten en wordt ons nieuw kleuterplein. Kleuters kunnen er vanaf 1 juli tot en met 25 augustus terecht om iedere voor- en namiddag met het Kwiplusaanbod mee te spelen. En net zoals Kwibus opent deze locatie zijn deuren vanaf 7u30 tot 17u30.

Ouders die de verplaatsing niet kunnen of willen maken, blijven welkom op onze 6 andere Kwibuslocaties waaraan de kleuters kunnen deelnemen aan het open spelaanbod (Assebroek, Dudzele, Sint-Andries, Sint-Jozef, Sint-Michiels & Sint-Pieters).  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post373