Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Wonen aan het water in de Vaartstraat

Sint-PietersGeplaatst door franky demon 10 jun, 2016 09:11:47

In de Vaartstraat op Sint-Pieters, nabij de Sint-Pieterskaai, zal een nieuwe meergezinswoning gebouwd worden.

Bouwonderneming Himpe uit Zedelgem zal eerst de bestaande bebouwing op de huisnummers 6 en 8 (handelsruimte, loods en woning) slopen. Ter vervanging wordt een nieuwe meergezinswoning met 23 appartementen gebouwd.

Het gebouw zal 3 bouwlagen tellen met een plat dak en wordt tot tegen de rooilijn aangebouwd.

Achttien van de 23 appartementen tellen telkens 2 slaapkamers, er worden ook 5 appartementen met 1 slaapkamer voorzien. De leefruimtes en de terrassen van de appartementen worden telkens aan de straatkant voorzien. Elk appartement loopt van voor- tot achtergevel, wat gunstig is voor zon- en lichtinval.

Aan de linkerzijde van het gebouw wordt een oprit voorzien naar de achterliggende parking. Er zijn 30 parkeerplaatsen voorzien, waarvan 1 voor mindervaliden. Op de parking worden 7 bomen aangeplant.

Dit nieuwe bouwproject betekent een heuse opwaardering van de bestaande site. In de te slopen gebouwen was vroeger (tot 1983) Atelier Dumon (bouwer van liften en transportsystemen) gehuisvest. Na hun verhuis raakte de site beetje bij beetje in verval.

Voor de nieuwe bewoners wordt het een beleving om dicht aan het water te wonen, met het Lisseweegs Vaartje voor de deur en het kanaal langs de Sint-Pieterskaai om de hoek.

Het nieuwe appartementsgebouw zal heel toepasselijk de naam “Residentie De Waterkant” krijgen.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post374