Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Van Marcke verhuist showroom

Sint-PietersGeplaatst door franky demon 27 jun, 2016 13:54:48

Op de hoek van de Sint-Pieterskaai en de Veemarktstraat zal de Groep Van Marcke, gekend voor badkamers, keukens en verwarming, binnenkort een nieuwe showroom inrichten.

Men wil de bestaande ruimte renoveren en ophogen tot een nieuwe inspirerende toonzaal. De aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning omvat het verwijderen van de gevel-en dakbekleding, het ophogen van de bestaande staalstructuur van het gebouw, zodat een tussenverdieping kan voorzien worden, en het voorzien van een nieuwe gevel-en dakbekleding volgens de hedendaagse isolatienormen.

Het interieur is één grote showroom met een onthaalzone, enkele stockageruimtes en sanitair dat ook uitgerust is voor mindervaliden. Een deel van de mezzanine wordt eveneens als showroom ingericht met daarnaast ruimtes voor het personeel zoals kitchenette, vestiaire en vergaderzaal.

De komst van deze nieuwe showroom betekent een heuse opfrissing en verbetering voor het verloederde perceel. Tot voor enkele jaren was hier decoratiezaak Home Market gevestigd, dat na overname door de Orchestra-Prémaman-groep alle decoratie-activiteiten stopzette. Het gebouw kwam daardoor leeg te staan. Ik ben dan ook heel blij met deze nieuwe invulling.

Van Marcke verhuist hiermee de bestaande toonzaal van de overkant van het kanaal, aan de Diksmuidestraat, naar de Sint-Pieterskaai. In de gebouwen aan de Diksmuidestraat blijft voorlopig wel hun Technics-afdeling gevestigd.

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post380