Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Open Monumentendag 2016

AlgemeenGeplaatst door franky demon 30 aug, 2016 16:19:09

Zoals gewoonlijk gaat Open Monumentendag in Vlaanderen door in het tweede weekend van september, namelijk op zondag 11 september en naar even goede gewoonte nemen we er in Brugge ook de zaterdagnamiddag 10 september bij.

Open Monumentendag is een vaste waarde geworden. OMD blijft immers vooral voor de Bruggelingen zelf een niet te missen gebeuren. Nieuwe –oude- huizen, nieuwe verhalen, onbekende plekken ontdekken of herontdekken blijft boeien.

Open Monumentendag Brugge laat net als de vorige jaren ook de jonge bezoekers op een leuke manier kennismaken met de Brugse Monumenten. Onder de titel Urban Explorers gaan de kinderen op verkenning in verlaten geklasseerde gebouwen, langs spinnenwebben en krakende traptreden. Ze turen door hun fotolens en leggen de stilte en de verlatenheid vast. De kinderen worden begeleid door de professionele fotografen van Clickit, die ook met hen de foto’s bewerken. De resultaten worden op zondagnamiddag getoond aan het grote publiek in de Elektriciteitscentrale van de Brugeoise.

We probeerden opnieuw een zo goed mogelijk programma samen te stellen dat ons (uniek) onroerend patrimonium en zijn waarden centraal stelt. Als het weer ook wil meezitten dan wordt het een prachtweekend waarbij we er moeiteloos in slagen het draagvlak voor monumenten- en landschapszorg te vergroten.

Het programma van Open Monumentendag Brugge 2016 wordt verspreid op de geijkte plaatsen in de stad (openbare bibliotheken, Tolhuis, Stadsarchief, In&Uit (‘t Zand & Markt), Cultuurcentrum, dienst Com­municatie & Citymarketing ...) Het programma is raadpleegbaar op www.bruggeomd.be en www.openmonumenten.be.

Inschrijven voor bepaalde monumenten en/of activiteiten op reservatie kan en­kel op www.bruggeomd.be of in tweede instantie via telefoon 050 47 23 24.
Opgelet: de inschrijvingen starten op 29 augustus om 10u00 en eindigen op 8 september om 16u00.

Informatie tijdens Open Monumentendag : In&Uit (Concertgebouw) ,‘t Zand 34 (op zaterdag van 10u00 tot 17u00, op zondag van 10u00 tot 14u00)  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post387