Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Eén vergunning en één weigering van windmolen in Zeebrugge

Lissewege, Dudzele, ZeebruggeGeplaatst door franky demon 07 sep, 2016 08:36:41

Eneco Wind Belgium diende 2 aanvragen in om nieuwe windturbines te bouwen in de Haven van Zeebrugge.

De eerste aanvraag betreft de bouw van een windturbine aan het Noordelijk Insteekdok op de site van Tropicana in de Haven van Zeebrugge, aan de Jozef Verschaveweg. Deze aanvraag werd volledig door de Stad behandeld, aangezien de elektriciteit die deze windturbine zal produceren grotendeels voor eigen gebruik zal zijn. Deze aanvraag voor het plaatsen van de windmolen op de site van Tropicana wordt door de Stad vergund.

Eneco diende nog een tweede aanvraag in voor de plaatsing van een andere windturbine aan het Noordelijk Insteekdok, namelijk op de site van de Vlaamse Visveiling. Deze aanvraag wordt behandeld door Ruimte Vlaanderen, maar de Stad Brugge dient hier een advies in te geven.

Het betreft hier 1 windturbine met een tiphoogte van 180 m op een nieuwe locatie nl. op de terreinen van de Zeebrugse Visveiling aan de Skaggerrakstraat.

Tijdens het openbaar onderzoek werden heel wat bezwaren door omwonenden ingediend. Aspecten zoals lawaaihinder en slagschaduw kwamen hier uitgebreid aan bod. De windturbine die op het terrein van de Visveiling werd voorgesteld, zou op een korte afstand van een woongebied liggen, nl. op een afstand van 305 m. De dichtste woning zou op ongeveer 340 m gelegen zijn.

Er werd beslist om bij deze aanvraag een ONGUNSTIG advies te formuleren naar Ruimte Vlaanderen toe. Het is nu aan Ruimte Vlaanderen om deze aanvraag verder te beoordelen.
  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post389