Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Vives bouwt nieuw onderkomen voor dienst studentenvoorzieningen

Brugge, studentenstadGeplaatst door franky demon 08 sep, 2016 08:43:24

Hogeschool VIVES start binnenkort op de campus Brugge met de bouw van een nieuw onderkomen voor de dienst studentenvoorzieningen (STUVO). Dat komt er aan de kant van de Xaverianenstraat op de bestaande gronden van de campus. Opzet is dat de dienst er tegen september 2017 zijn intrek neemt.

In het nieuwe gebouw komt er een grote ruimte (220 m²) met diverse ontspanningsmogelijkheden (TV, gezelschapsspellen, tafelvoetbal, pooltafel …) als ontmoetingsplaats voor de studenten.

Vanuit het centrale, toegankelijke en ruime onthaal zullen studenten worden verwezen naar de twee bovenverdiepingen. Daar zijn kantoren gepland voor STUVO-medewerkers, met name studentenpsychologen en medewerkers van de sociale dienst en de dienst huisvesting, alsook de verantwoordelijke voor de studentenwerking. Studenten zullen er dus in alle rust en discretie gesprekken kunnen voeren. Hiertoe worden zowel 8 individuele kantoren als een gespreksruimte ingericht.

Op de tweede verdieping bevinden er zich twee vergaderzalen (voor 20 en 28 personen), die kunnen worden gebruikt als vergaderruimte of als trainingsruimte voor de trainingen die STUVO biedt aan de studenten zoals rond faalangst, timemanagement en assertiviteit. Er komt op deze verdieping ook een gebruiksvriendelijke keuken.

Op deze bruisende en levendige campus is het goed dat studenten een vertrouwde plek kunnen vinden, waar ze steeds terecht kunnen. Terecht wordt er aandacht besteed aan het hun welbevinden. Dit kan de studieprestaties enkel maar ten goede komen.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post390