Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

IMB Instituut Mariawende-Blydhove gaat uitbreiden

Assebroek en Sint-KruisGeplaatst door franky demon 13 sep, 2016 08:30:49

De scholencampus van het Instituut Mariawende-Blydhove (IMB) zal binnenkort uitbreiden. Op de site aan de Boogschutterslaan te Sint-Kruis zal een nieuwe vleugel worden gebouwd. De bouw komt er na afbraak van een bestaande vleugel. De nieuwe vleugel wordt 4 bouwlagen hoog met een plat dak.

Op het perceel naast de school (Boogschutterslaan 27) wordt een woning gesloopt om een nieuwe fietsenstalling bestaande uit twee bouwlagen te kunnen realiseren. In deze fietsenstalling zal er plaats zijn voor 510 fietsen.

De nieuwbouw vervangt de lokalen van de campus ‘Blydhove’, die verlaten wordt. Op deze campus wordt BSO tweede graad Verzorging-voeding, BSO derde graad Verzorging, BSO derde graad specialisatiejaar Kinderzorg en BSO derde graad specialisatiejaar Thuis- en bejaardenzorg georganiseerd. Elk van deze praktijkgerichte opleidingen vereisen heel veel praktijklessen die moeten gegeven worden in aangepaste vaklokalen.

Hiervoor voorziet men in de nieuwbouw:

- Gelijkvloers: een eetzaal (warme maaltijden) een leraarskamer, een onthaal, enkele kantoren

- Eerste verdieping: 8 gewone leslokalen

- Tweede verdieping: 1 leskeuken, 1 gewoon leslokaal, 2 “integrale” klaslokalen voor tweede graad verzorging-voeding

- Derde verdieping: 3 gewone klaslokalen, 2 vaklokalen “Verzorging” en 1 vaklokaal “Kinderzorg”.

In deze school wordt grondig aan de toekomst gemetseld. Hiermee vaart de school een eigentijdse koers en speelt ze in op de nieuwe tendensen in het onderwijs. De laatste jaren lijkt er zich duidelijk een heropleving te hebben voorgedaan in het Vlaamse scholenbouwbeleid. Men wil meer en meer streven naar een functioneel en duurzaam schoolgebouwenpark voor het Vlaams onderwijs. Deze boodschap is hier in Mariawende duidelijk aangekomen.

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post392