Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Assistentiewoningen in Sint-Andries

Sint-Andries en Sint-MichielsGeplaatst door franky demon 22 sep, 2016 17:42:05

Aan de Hogeweg 136A te Sint-Andries wordt binnenkort gestart met de bouw van een project met 23 erkende assistentiewoningen. De bouwheer is NV De Zilvertorens uit Kortrijk, die zich richt op de ontwikkeling en realisatie van erkende groepen van assistentiewoningen. Het project ligt binnen de contouren van het vorig jaar goedgekeurde Ruimtelijk UitvoeringsPlan Gistelse Steenweg Noord. In het vroegere BPA was dit een zone voor ambachtelijke bedrijven, die in het nieuwe plan herbestemd werd tot zone voor zorgwonen.

Achter deze zone ligt een publiek park met scoutslokalen en lokalen voor de jeugdwerking Oranje in het binnengebied Paul Gilsonstraat-Hogeweg. We kunnen hier spreken van een wisselwerking tussen beide sites. De toekomstige bewoners van de assistentiewoningen zullen te midden van een groene parkomgeving wonen. Ondertussen zal de sociale controle ook verhogen, wat het meteen tot een veiligere omgeving maakt.

De start van de werken is voorzien in 2017.

Dit project speelt in op de vergrijzing van onze samenleving en de groeiende vraag aan zorgondersteunende woonvormen. Door de realisatie van dergelijke projecten zorgen we voor een gezonde mix tussen jongere en oudere huishoudens.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post395