Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Brugge verwelkomt haar studenten tijdens Student Welcome met nieuwe Brugge Leeft pas

Brugge, studentenstadGeplaatst door franky demon 03 okt, 2016 14:28:08

Student Welcome ging vorige donderdag door en is al jaren een traditie. Het is nog iets te vroeg om cijfers mee te geven, maar verwacht wordt dat er in Brugge het komende jaar opnieuw meer dan 8100 hogeschoolstudenten aan onze onderwijsinstellingen zullen studeren.

De klepper van de avond werd Ertebrekers. Ook nog op het programma: Protection Patrol Pinkerton en The Whatevers.

Ook konden we de nieuwigheden rond de Brugge Leeft jongerenpas voorstellen. De website www.bruggeleeft.be bundelt sinds augustus 2011 alle informatie over het rijke aanbod aan activiteiten voor jongeren en studenten in Brugge. Maandelijks surfen er duizenden bezoekers naar de site. Ook via een maandelijkse nieuwsbrief, een handige app en een kalender die in je binnenzak past, blijven jongeren en studenten op de hoogte van wat er in Brugge te beleven valt.

Vorige week vonden alle Brugse jongeren van 16 tot en met 24 jaar een Brugge Leeft jongerenpas in hun bus. De pas steekt voortaan in een nieuw jasje en oogt een pak frisser. Studenten die krap bij kas zitten, houden ze best dicht bij de hand, want je krijgt er in meer dan 70 zaken een voordeel mee. Het aanbod hebben we de afgelopen maanden verder uitgebreid. Er is voor elk wat wils.

Met Brugge Studentenstad willen we dit schooljaar studenten opnieuw aan het bewegen krijgen. Voor een nieuwe outfit en het juiste materiaal kan je bij Montreal Sport en Sportline Brugge terecht, waar de pas je respectievelijk 20% en 10% korting geeft.

Hongerige magen kunnen gestild worden in verscheidene restaurants in de Brugse binnenstad. In La Bruschetta smul je pizza’s met 10% korting en bij De Fonduetafel krijg je een gratis drankje bij de lunch. Wie verlekkerd is op ijs en wafels kan in De IJsbeer terecht. De sympathieke uitbaters laten je met veel plezier vooraf eens proeven en geven daarbovenop 10% korting.
Ook willen we jongeren en studenten stimuleren om aan cultuur te doen. Hun pas laten ze dan best even registreren bij In&Uit, want voortaan betalen ze voor voorstellingen van het Concertgebouw, De Werf, Cultuurcentrum Brugge, Comedyhows, Eyespyrecords en Cactus Muziekcentrum geen reservatiekosten meer. Bovendien krijgen hogeschoolstudenten uit VIVES, KU Leuven campus Brugge, Howest en Zowe Verpleegkunde een extra korting van € 2.50 of € 5.

Geïnteresseerde handelszaken en aanvragen voor de pas kunnen terecht op www.bruggeleeft.be, bruggeleeft@bruggeplus.be of 050/44.30.03. Meer info over Brugge Leeft vind je op: www.bruggeleeft.be en www.brugge.be/bruggeleeftjongerenpas.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post396