Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Dag van de Jeugdbeweging

JeugdGeplaatst door franky demon 12 okt, 2016 09:55:46

Dag van de jeugdbeweging, een hoogdag voor het jeugdwerk! Eentje waarvoor ik met plezier mijn wekker zet om samen met alle jeugdbewegingen uit Brugge feest te vieren en hen in de bloemetjes te zetten. Met stip op de agenda op vrijdag 21 oktober!

Ondertussen is het gratis ontbijt op ’t Zand een traditie geworden. Dit jaar hebben we meer dan 2000 boterkoeken, liters warme chocolademelk en fairtrade fruitsap! We bieden ook een gezonde start aan van de dag met enkele lekkere stukken fruit. Iedereen in uniform is welkom om vanaf 6u30 tot 8u15 een feestje te bouwen samen met Boyscout Radio, gekend van hun radioprogramma om Villa Bota.

Naast de dag van de jeugdbeweging is er ook de ‘Nacht van de jeugdbeweging’, een initiatief van het jeugdwerk zelf die we als Stad Brugge een financieel duwtje in de rug geven met een subsidie van 3.000 euro. En na de affiche gezien te hebben met onder andere headliners zoals Sven Ornelis, Sakso en Dj Rozz, belooft het opnieuw een topeditie te worden!

Waar is da feestje? In de Factor en Jeugdhuis Comma (binnenweg 4, 8000 Brugge).

Een gevulde dag en nacht dus, met heel wat lokale toetsen en een mooie samenwerking tussen jeugddienst en jeugdwerk. En laat ons niet vergeten dat meer dan 6000 jongeren lid zijn van een Brugs jeugdwerkiniatief! Ik hoop dat iedereen die vrijdag zijn of haar uniform aandoet om zo naar school of werk te gaan.
  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post398