Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

6 urenloop met een nieuw parcours palmt een laatste keer de Beurshal in

Brugge, studentenstadGeplaatst door franky demon 19 okt, 2016 10:08:45

Het academiejaar is volop bezig. Iets meer dan 8300 jongeren kiezen er voor om dit jaar in Brugge te studeren. Tijdens de maand oktober hoeft de boog niet altijd gespannen staan. Brugge Studentenstad schotelt de Brugse studenten een reeks sportieve en culturele activiteiten voor. Reikhalzend kijken we uit naar de 6urenloop, die doorgaat op woensdag 26 oktober. We zijn enorm fier dat we met de stad en de hogescholen dit evenement kunnen ondersteunen. Naast een financieel duwtje in de rug, bieden we de organisatie ook logistieke ondersteuning.

Voor de komende editie is het parcours volledig hertekend. Een ovaal traject loopt door de beurshal en op de volledige parking buiten. In het midden is er een heuse student village. Het nieuwe parcours zorgt voor nog meer beleving en interactie tussen de lopers en de supporters. De lopers trekken ook naar buiten en zo brengen we hen in het Brugse straatbeeld.

Studenten zijn in Brugge niet meer weg te denken en dat willen we aan de Bruggelingen duidelijk maken. Ze zijn van vitaal belang en houden onze stad levendig.

Meedoen is echt een must, want de prijzenpot oogt indrukwekkend. Deelnemen is gratis en inschrijven kan op www.6urenloop.be. Na de wedstrijd kunnen winnaars en verliezers met elkaar verbroederen tijdens de afterparty in Café Pick.

Meer info: www.6urenloop.be en www.brugge.be/6-urenloop  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post403