Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Sportieve en culturele avonden voor studenten

Brugge, studentenstadGeplaatst door franky demon 16 nov, 2016 09:09:00

Het academiejaar loopt als een trein, de examens zijn nog voor veel studenten een ver-van-hun-bed-show. Brugge Studentenstad zorgt tijdens het eerste semester voor ontspanning met een resem sportieve en culturele activiteiten. Met de sportieve activiteiten willen we studenten aan het bewegen krijgen. Het gamma is breed en laagdrempelig. Zowat alle activiteiten zijn gratis.

Vandaag presenteren we het prestigieuze voetbaltornooi van Brugge Studentenstad. Het tornooi werd opgefrist en steekt in een nieuw jasje. De wedstrijden worden voor het eerst op één locatie, nl. Garrincha, afgewerkt en spreiden we over twee avonden. Vijf ploegen uit Howest, vier ploegen uit VIVES en een ploeg uit het Europacollege nemen het tegen elkaar op. Naast alle voetbalgeweld op het veld zorgen twee dj’s voor sfeer en muziek in de bar.

Maar, er is nog meer! Studenten willen we ook kennis laten maken met het rijke culturele aanbod in Brugge. Zo organiseren we volgende dinsdag 22 november een exclusieve filmavond voor studenten in stadsbioscoop Cinema Lumière. Op het programma staan Hell or High Water, De Premier, Captain Fantastic, Don’t Breath en de avant-première van Personal Shopper. Drankjes kunnen studenten kopen in De Republiek en uitzonderlijk meenemen naar de filmzaal. De toegang is, op vertoon van een geldige studentenkaart, helemaal gratis. Geen excuus dus om dit evenement te missen!

Twee weken later, wanneer de sint zich voorzichtig een weg over de daken baant, slaan we de deuren van S&R Olympia wijd open voor Tropical Night Swim. 200 studenten palmen het subtropisch zwemparadijs in en kunnen zich een hele avond uitleven op de beats van de Villa Bota dj’s. Wij zorgen voor leuke attributen en sfeervolle verlichting. Op deze kille winteravond zal het er in het Olympiazwembad stomend aan toe gaan!

Afsluiten doen we op 20 december traditiegetrouw met Students On Ice . Van 19u tot 21u kunnen studenten op het ijs hun allerbeste kunstjes bovenhalen. Nadien trakteert Brugge Studentenstad op een hartverwarmend drankje aan één van de vele kerstkraampjes. Deze avond weergalmen geen klassieke kerstnummers, maar stevige beats door de luidsprekers.

Alvast een speciale woord van dank aan de medewerkers van de studentenvoorzieningen die de activiteiten steeds in goede banen leiden.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post407