Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Jeugdfilmfestival tijdens de krokusvakantie

JeugdGeplaatst door franky demon 23 feb, 2017 11:25:05

Cinema Liberty en Cinema Lumière zijn dit jaar de uitvalsbasis voor de 19e editie van het Jeugdfilmfestival waar kinderen en jongeren tijdens de Krokusvakantie (25 februari tot 5 maart) voluit kunnen genieten van prachtige films en machtige masterclasses. Dit jaar trekt JEFF, de mascotte van het festival, zijn sportiefste outfit aan om zo volledig te passen binnen het festivalthema.

Het Jeugdfilmfestival mag dit jaar tweemaal juichen.
Allereerst met de 2 coolste peters, nl. Erik Van Looy en Kamal Kharmach. Beiden geloven heel erg sterk in het belang van kwalitatieve jeugdfilms uit binnen-en buitenland en daarom zetten ze heel graag hun schouders onder Het Jeugdfilmfestival.

Als tweede mogen we trots zijn op de ijzersterke Nederlands-Belgische avonturenfilm ‘Storm: letters van vuur’ die het Jeugdfilmfestival hier in Brugge opent op 25 februari, 14u. Een film voor 8+, met een indrukwekkende cast, die zich afspeelt in de middeleeuwen waar de twaalfjarige Storm zijn vader wil redden van de brandstapel. Leuk om weten is dat een aantal mooie historische West-Vlaamse locaties dienden als decor voor deze film!

Ook de jongste filmliefhebbers kunnen volop hun hartje ophalen. Voor de 12 plussers biedt Cut The Crap het antwoord! Elke avond in de week staat een film voor deze doelgroep op het programma om 19u30.

Naast de vele filmvertoningen kunnen de kinderen volop experimenteren in het App Lab dat doorlopend beschikbaar is in de foyer van de Liberty. Er staan er ook drie masterclasses op het programma.

Het ultieme doel van het Jeugdfilmfestival is te doen verbazen met de schoonheid, de inhoud, de techniek en de vernieuwing van audiovisuele creaties en het ‘zelf doen’ te stimuleren.

Ik ben dan ook trots dat het Jeugdfilmfestival al 19 jaar lang naar Brugge komt en graag geven we dit festival ook financieel een duwtje in de rug met een toelage van 2.200 euro.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post430