Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Eerste spadesteek cohousingproject 'Stoer Huus'

Binnenstad en Kristus KoningGeplaatst door franky demon 27 feb, 2017 09:59:20

Ik gaf de eerste spadesteek voor het cohousingproject 'Stoer Huus' aan de Baliestraat. Elk gezin zal zijn eigen privéwoning hebben en een aantal faciliteiten en recreatieve voorzieningen worden gedeeld. Het aanpalende natuurgebied de Bleekweide wordt publiek domein zodat de hele buurt ervan kan genieten.

Het initiatief voor dit project startte in 2012 en past binnen het beleid dat Stad Brugge al jaren voert. Met het open ruimtebeleidsplan gaf ik tijdens de vorige legislatuur de aanzet voor de bescherming van open ruimte in de binnenstad. De bleekweide is één van de uitzonderlijke open plekken met een geschiedenis in de binnenstad. In Brugge hebben we respect voor ons erfgoed. Er is in dit project een evenwicht gevonden tussen renovatie van het waardevol patrimonium en hedendaagse architectuur.

Stoer Huus is ook een sociaal project. Er wordt bewust gekozen om kinderen de kans te geven om de wijsheid van ouderen te leren waarderen. Ook mensen met een beperking zijn welkom. En mooie mix van jong en oud waar samen gewerkt wordt aan een samenhorige buurt.

Klik hier om het fragment in Focus te bekijken.
  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post431