Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Beleef een superleuke paas- en zomervakantie met het vakantiemagazine!

JeugdGeplaatst door franky demon 09 mrt, 2017 08:50:31

Als schepen van jeugd krijg ik vaak de vraag gesteld wat er deze zomer te beleven valt, welke opvanginitiatieven er zijn en waar kinderen en jongeren terecht kunnen voor een leuke vrijetijdsbesteding. Het vakantiemagazine biedt het pasklare antwoord op al die vragen. En sinds dit jaar vind je er ook terug wat er in de paasvakantie in Brugge te beleven valt. Geen excuus meer om je tijdens te vakantie te vervelen!

Om je te helpen door de bomen het bos te zien, zit er binnenin het magazine een splinternieuwe en handige uitneemkalender. Hang die aan de koelkast, boven je bed, of op het toilet en plan heel je zomer! Zo kan je 2 volle maanden aan plezier plannen zonder dat je iets hoeft te missen.

Zo kunnen kinderen zich komen uitleven tijdens de zomermaanden bij Ann Dumon van Ecocandle. Ze biedt dagkampjes aan in kleine groepjes in een huiselijke sfeer. De naam spreekt voor zich, hier ga je met gerecycleerd kaarsvet aan de slag om de mooiste nieuwe creaties te maken.

Het magazine is trouwens erg praktisch opgesteld, met de handige symbolen die je onmiddellijk tonen of je kan deelnemen tijdens de paas- of zomervakantie. Je vindt er ook alle contactgegevens van de organisatie terug. Je ontdekt er ook heel wat tips om de zomer betaalbaar te houden. Zo kan je onder andere terecht in het Huis van de Bruggeling om de AXI-bonnen op te halen. Elk Brugs kind heeft recht op jaarlijks 10 euro AXI-bonnen. Met de bonnen kan je tijdens schoolvakanties terecht bij verschillende opvanginitiatieven en heel wat activiteiten die in het vakantiemagazine staan.

Het vakantiemagazine voor kids valt deze week in de bus bij meer dan 6500 Brugse gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post432