Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Stad Brugge verlengt overeenkomst met fuifzaal Entrenous

JeugdGeplaatst door franky demon 13 mrt, 2017 14:10:07

Ik kan met trots zeggen dat we het komende jaar onze overeenkomst met het team achter de fuifzaal ‘het Entrenous’ vernieuwen. Sinds de nieuwe overeenkomst vorig jaar werden maar liefst 26 evenementen in de fuifzaal georganiseerd. Je kan dus zeker stellen dat het Entrenous zijn tweede adem terugvond. De fuifzaal laat jongeren op een veilige en laagdrempelige manier uitgaan in Brugge.

De zaal wordt volledig kosteloos verhuurd en organisatoren kunnen rekenen op één professionele barmedewerker, een service die de zaaluitbater aanbiedt in ruil voor de inkomsten op de drank. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe website waarmee actief promo gevoerd wordt, ook naar jeugdverenigingen. Daarnaast kunnen we ook rekenen op een team, dat in de jeugdherberg De Bauhaus werkt om reclame te maken voor de zaal. Ook op de website van Stad Brugge en de Jeugddienst is de zaal terug te vinden.

Maar dat is niet alles. Organisatoren kunnen ook beroep doen op de fuifcheque, een subsidie van 500 euro voor het organiseren van je eigen fuif. Dat, en de centrale ligging van de zaal, maakt het nog interessanter voor jeugdverenigingen om hun fuif in het Entrenous te organiseren.

Dankzij de relatief korte duur van de overeenkomst en het regelmatig overleg tussen de manager s en de jeugddienst, kunnen we snel inspelen op de noden en behoeften van de jongeren en de werking op regelmatige basis evalueren. Een win-win voor beide partijen dus!

“Jongeren moeten op een onbezorgde manier fuiven kunnen organiseren. Ik ben blij dat we dit met deze overeenkomst kunnen garanderen en hoop dat in de toekomst te kunnen blijven doen,” besluit een tevreden Demon.

Wie de zaal wil boeken voor een verjaardagsfeestje, een fuif met de jeugdvereniging wil organiseren of meer uitleg wil over de fuifcheque kan contact opnemen met de jeugddienst (jeugdondersteuning@brugge.be of 050 44 83 33). Zij zorgen voor de logistieke en financiële ondersteuning.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post433