Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Nieuwe telescoop voor jonge ruimtekijkers

JeugdGeplaatst door franky demon 13 mrt, 2017 14:36:30

Vanuit Stad Brugge proberen wij ons plaatselijk jeugdwerk waar het kan te gaan ondersteunen, soms logistiek, soms financieel. Eén van die mogelijke financiële ondersteuningen die de Stad biedt, is de subsidie 'aankoop duurzaam materiaal', een subsidie die het mogelijk maakt om kleine of grote investeringen te doen in materiaal dat een echte aanwinst is voor de vereniging.

En dankzij de subsidie duurzaam materiaal van Stad Brugge kon de vereniging JVS Vigiliaeen nieuwe telescoop aankopen. De jeugdvereniging liet deze kans niet aan zich voorbijgaan en investeerde in de nieuwe telescoop, ‘skywatcher’. Een compact toestel en erg handig om mee te nemen. Zo kunnen de jongeren makkelijker op verschillende locaties waarnemen.

JVS Vigilia is een vereniging door en voor kinderen en jongeren met een fascinatie voor verre sterrenstelsels en afgelegen ruimtenevels. De leden komen om de twee weken op vrijdag in de Volkssterrenwacht van Beisbroek samen.

Maar niet enkel bij JVS Vigilia konden we zo’n aankoop subsidiëren. Elke jeugdvereniging uit Brugge die duurzaam materiaal wil aankopen voor hun werking kan een subsidie aanvragen. Ik weet hoe belangrijk duurzaam materiaal is in een jeugdvereniging, maar ik ben me er ook van bewust dat de kostprijs van zo’n materiaal serieus kan oplopen.

Verenigingen kunnen dankzij deze subsidie 60% van de kosten terugbetaald krijgen. Zo’n subsidie kan één keer om drie jaar aangevraagd worden. Zo kon de stad voor JVS Vigilia een subsidie van 625 euro toekennen.

Voor de periode van januari 2014 tot december 2016 konden we op deze manier maar liefst 45 groepen ondersteunen met hun aankoop. Het materiaal dat aangekocht werd ging van een koelkast, tot tenten, van een laptop tot spelmateriaal. In totaal waren de 45 aanvragen goed voor 26.340 euro in totaal.

Sinds januari 2017 startte een nieuwe periode, en kunnen verenigingen een nieuwe aanvraag indienen. Wil je met je vereniging ook duurzaam materiaal aankopen? Neem dan contact op met de Jeugddienst via jeugdondersteuning@brugge.be

B
ekijk hier het filmpje:  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post434