Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Nieuwe expo Thinking Out Loud van jonge Brugse streetartist Wietse zet Brugge op de kaart!

JeugdGeplaatst door franky demon 09 mei, 2017 08:39:31

Vanaf 13 mei wordt de makersrepubliek in Brugge dé exporuimte voor Wietse Hindryckx. Wietse, 25 jaar jong, is nu al een Best Of Bruges awardwinning urban creative. Bovendien werd één van zijn werken ´The Black Lion, te Roeselare´ uitgeroepen tot één van de 14 beste streetart werken in België!

Als schepen van jeugd ben ik trots dat deze jonge Bruggeling nu resoluut kiest om zijn eerste expo ‘Thinking Out Loud’ in zijn thuisstad te organiseren! De makersrepubliek stelt hun indrukwekkende ruimte hier alvast beschikbaar zodat iedereen van 13 mei tot 20 mei hier geïnspireerd en gepassioneerd kan worden door de prachtige werken. Het is een moment waar nieuwe contacten kunnen gelegd worden, ideeën uitgewisseld worden en dit is een kans om intiemer werk te bekijken, i.p.v. de grote muren.

De expo behandelt als thematiek het haantjesgedrag en spierballengerol van onze wereldleiders en van de maatschappij in het algemeen, van de afgelopen maanden. Sinds Wietse terug is van de Amerikaanse presidentsverkiezingen liep hij al een tijdje met dit idee in z’n hoofd. Esthetisch mooi maar op ethisch vlak lelijk. De werken (een 15-tal) hangen in een bouwvallige ruimte die mooi de thematiek van de werken accentueert. Wietse kan hier zelf veel meer over kwijt.

Wietse heeft een eigen stijl, die herkenbaar is dankzij de zwart-wit contrasten, de ‘Wietse stijl’ waarmee hij veel nuances kan leggen en de aandacht weet te trekken, na verschillende kunstwerken te maken in het binnenland zoals in Roeselare, een gigantische Oosters getinte leeuw van 20m lang op 9 meter hoog en het buitenland waaronder Vietnam, Brazilië en Griekenland.
Streetart is nu in veel steden zeer populair en Wietse is het bewijs dat er jong talent leeft in Brugge. Thinking Out Loud is echt een initiatief datBrugge als jongerenstad mee op de kaart zet. Een project dat volledig binnen de Jong Ding subsidie past. We zijn dan ook blij dat Wietse naar ons toestapte met zijn concept. We beslisten om Thinking Out Loud een financieel duwtje te geven van 3.000 euro!

Een bedrag waarmee hij een ruimte ter beschikking krijgt en zijn materiaal mee bekostigd, zoals kaders en ophangsystemen... Bij de opening is er een receptie waar de mensen naast cultuur ook een goeie babbel kunnen hebben, kortom dit wordt een Brugs onderonsje waar iedereen welkom is.

We hebben als stad de plicht om dit talent mee kansen te geven, verder te laten groeien en ontplooien. Jong Ding maakt het voor jonge ondernemers mogelijk om initiatieven van en voor Brugse jongeren vorm te geven. Het project van Wietse en meer dan 30 andere projecten die Brugge reeds ondersteunde met Jong Ding, helpen mee om Brugge als kindvriendelijke en jongerenstad mee op de kaart te zetten!
Deze initiatieven laten kinderen, jongeren en volwassenen kennismaken met een andere kant van Brugge, het helpt onze stad mee te vernieuwen en te verjongen! Ik doe graag nog een warme oproep naar alle andere jongeren. Zit je zelf met een tof idee, met een passie, met een doel? Contacteer de jeugddienst via mail, facebook, twitter en we kijken wat mogelijk is.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post450