Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Crossfit opent in Brugge in nieuwe zaal

Sint-PietersGeplaatst door franky demon 08 jun, 2017 08:49:39

De hippe en trendy sport Crossfit kan voortaan in optimale omstandigheden beoefend worden in Brugge.
Crossfit Brugge neemt vanaf zaterdag 10 juni zijn intrek in een heringericht gebouw in de Kleine Monnikenwerve 6, op het industrieterrein de Blauwe Toren.

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en een intensieve training Workout of the Day van 10 à 20 minuten. Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van allerlei voorwerpen zoals o.a. tractorbanden, zandzakken, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Crossfit was tot nu toe gehuisvest in een kleinere locatie op de Blankenbergse Steenweg. De groeiende uitstraling van deze sport zorgde ervoor dat men op zoek ging naar een nieuw pand, dat werd gevonden op het industrieterrein aan de Blauwe Toren.

Door het specifieke karakter van deze sport is het aangewezen om dit in een groot industrieel pand te gaan huisvesten. Ook op andere plaatsen in Vlaanderen groeit deze sport sterk. In Roeselare (in de omgeving van het AZ Delta Ziekenhuis), Aalst, Kortrijk, Antwerpen en Leuven vindt men ook al vestigingen van Crossfit, telkens in een meer industriële omgeving.

Concreet vroeg men een stedenbouwkundige vergunning voor het wijzigen van de bestemming van een werk -en opslagplaats naar een sportzaal. Het voorste gedeelte van het gebouw (met een totale oppervlakte van 740,00 m²) wordt omgevormd tot een sportzaal. Het gebouw wordt intern ingericht, maar niet verbouwd en evenmin uitgebreid.

Ik ben blij dat we deze groeiende en trendy sport een nieuwe stek kunnen bieden op een locatie waar zij het best tot hun recht komen, en zo maximaal de mogelijkheden van de beschikbare ruimte kunnen benutten.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post461