Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Zeker nog geen victorie voor Bombardier na uitspraak De Lijn

AlgemeenGeplaatst door franky demon 13 jun, 2017 18:27:51

Enkele maanden geleden werd de gunning van De Lijn voor nieuw tramstellen toegewezen aan de Spaanse firma CAF. Deze gunning werd toen opgeschort omdat de Spaanse firma niet dezelfde kwaliteit zou kunnen bieden als het Brugse bedrijf Bombardier. Nu blijkt CAF toch voldoende kwaliteit te bieden en is het order opnieuw aan de Spaanse firma toegewezen in plaats van aan Bombardier. CAF zou samenwerken met Bombardier, wat in eerste instantie goed nieuws ZOU zijn.

“Het is goed dat Bombardier de hermelijntrams mag ombouwen, maar dit heeft niks te maken met de gunning van de nieuwe tramstellen,” zegt Brugs CD&V-volksvertegenwoordiger Franky Demon. “Een vreemd communicatief bochtje.”

Er zijn momenteel geen garanties dat de nieuwe trams, waar er een akkoord tussen CAF en Bombardier zou zijn, in Brugge zullen gebouwd worden. De werknemers zijn ook niet duidelijk geïnformeerd over de inhoud en de precieze taken die Bombardier zal krijgen. Demon vraagt dan ook ijzersterke garanties om de bouw van die tramstellen in Brugge uit te voeren. Indien deze garanties niet kunnen gegeven worden zou dit andermaal zeer slecht nieuws zijn voor Brugge en de werknemers van Bombardier.
Demon zegt dan ook dat hij de druk via alle kanalen en overheden op de ketel zal houden om de tewerkstelling te proberen zoveel als mogelijk in Brugge te behouden.
En hopelijk wil de internationale directie van de multinational Bombardier mee hun schouders hieronder zetten.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post463