Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Vama Veche komt er aan!

EntrepotGeplaatst door franky demon 26 jun, 2017 09:26:35

Van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli organiseert Het Entrepot voor de 11de keer het gratis zomerfestival Vama Veche. Naar ondertussen goede gewoonte mogen wij dus de zomervakantie officieel inzetten, en dat met een zesdaags feest in het Astridpark. Een festival voor jong en iets minder jong, met voor elk wat wils op het programma. We openen telkens om 14u onze zomerbar aan Villa Bota. Van 15u tot 18u is er elke dag uitgebreide kinderanimatie, gevolgd door concerten vanaf 18u. En iedere avond kun je in de kiosk om 21u ook terecht voor theatervoorstellingen van jonge makers, waaronder verschillende Bruggelingen. Daarnaast ook de gekende ingrediënten van het vertrouwde Vama Veche-recept: smakelijke dagschotels in ons Parkrestaurant, zomerse plaatjes van onze Platendraaiers, het geliefde pop-upterras (mét cocktailbar), gekke performances én interventies van Waar Is De Slurf, een verzameling van enthousiaste laatstejaars Woordkunst-Drama van de Kunsthumanoria Brugge.

Onze kinderpret kreeg dit jaar een nieuwe invulling. Zo zijn er Barry's Magische Monster-tekensessies. Kinderen kunnen er zich creatief volledig uitleven en meebouwen aan een magische wereld. Onze vrienden van PopCollege geven muzikale workshops in hun tourbus, ravotten kan op Gérard den Olifant en spelenderwijs relaxen kan tijdens de kinderyoga. De perfecte manier om de zomer op gang te trappen met het hele gezin dus.

NIEUW: VILLA BOTA PODIUM

Primeur op Vama Veche: een tweede podium! In Villa Bota programmeren we elke avond 1 tot 3 bands die perfect passen in een rustigere omgeving. De intiemere sets zijn er voor de muzikale fijnproevers of zij die even tot rust willen komen en muzikale pareltjes willen ontdekken. Zo slaan we de handen in elkaar met het cassettelabel Dauw van Bruggeling Pieter Dudal. Hij was eerder al te gast in Villa Bota en speelt er zelf een set en nodigde ook twee bevriende bands uit voor een optreden op de nieuwe stage.' Vama Veche wil ook dit jaar dus zijn reputatie als 'ontdekkingsfestival' hoog houden. 'Wij programmeren geen bekende bands, daar zijn onze budgetten niet voldoende voor, maar selecteren wel tal van acts waarvan we vermoeden dat ze binnen enkele jaren wél op de grote podia terug te vinden zullen zijn. En met artiesten als Brihang, Pascal Deweze en de Canadees Sean Nicholas Savage hebben we zeker ook enkele publiekstrekkers in de aanbieding.

Naast een podium in de bar krijgt Villa Bota ook weer een belangrijke rol in de programmatie. Zo maakt de Radio Crew van het Brugse medialab elke dag vier uur live radio. 'Tussen 14u en 18u brengt een 15-tal radioprogramma's een festivaleditie van hun show, die ook live te horen zal zijn op het terrein en uiteraard via onze online kanalen', aldus Pieter Devriese, coördinator van Villa Bota Radio. Ook alle dj-sets, van nagenoeg allemaal Villa Bota-dj's, zullen op Vama Veche overigens live via onze site te beluisteren zijn. Daarnaast geven we - na het succes van de eerste editie van vorig jaar - opnieuw speelkansen aan singer-songwriters of jonge bands op de Busker Stage.

ZONDAG: GEEFPLEIN EN ENERGIEBOX

Op zondag slaan we de handen in elkaar met de mensen van Vormingplus Brugge voor een nieuwe editie van Geefplein Brugge. Een Geefplein is een soort markt, maar dan eentje waar je je portemonnee thuis kan laten. Je komt er naartoe met spullen die jij zelf niet meer nodig hebt, maar die een ander nog kan gebruiken. Of je komt er naartoe met lege handen en gaat naar huis met spullen die je kan gebruiken. Geheel vrijblijvend.

Na de mooie samenwerking voor de Energiedag van vorig jaar werken we dit jaar opnieuw samen met de Brugse coöperatieve Transform3. Zij staan op zondag op het festivalterrein met hun nieuwe Energiebox, in samenwerking met Recupel. Transform3 wil de Bruggelingen aansporen om kapotte lampen en klein elektroafval en nodigt hen uit om ze in te leveren aan de Energiebox, die op Vama Veche als pilootproject een plaatsje krijgt. Als festival dat zelf inspanningen levert om zo energie- en milieuvriendelijk mogelijk te werken, steunen we dit project dan ook volop. Op zondag zullen we het initiatief ook op ludieke wijze onder de aandacht brengen.

TERREINFACELIFT

Wie dit jaar op Vama Veche toekomt zal zich alvast wat moeten heroriënteren. Ons festivalterrein zal er in vergelijking met vorig jaar een stuk anders uitzien, door de komst van het Villa Bota-podium. Zo verhuizen we onze bar naar de zijde van de Minderbroedersstraat, naast Villa Bota, en wordt het hoofdpodium aan de vijver geplaatst. Het centrale grasplein houden we net als vorig jaar wel opnieuw open. Toen stond daar voor het eerst geen grote tent meer en die grote open plek beviel het publiek duidelijk. Ook het parkrestaurant en de foodtrucks krijgen uiteraard weer een prominente plek op het festivalterrein.

PRAKTISCH

Vama Veche vindt plaats van vrijdag 30 juni t.e.m. woensdag 5 juli, telkens van 14u tot 1u.

Astridpark Brugge - Gratis toegang.

  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post465