Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Er zit leven in De Tank

EntrepotGeplaatst door franky demon 17 aug, 2017 12:22:47

Sinds twee weken hebben een 40-tal nieuwe residenten hun intrek genomen in De Tank, de eerste vaste residentieplek van Het Entrepot. Uit ruim 60 kandidaten werd een selectie gemaakt van 40 artiesten die hier de komende maanden en jaren een vast atelier hebben. Zoals eerder aangekondigd hebben we bij de selectie vooral gekeken naar de noden van jonge makers. Alle residenten zijn Bruggelingen. Zo’n 75% ervan zijn jonger dan 30 jaar. Maar daarnaast kregen ook verschillende meer ervaren kunstenaars onderdak in De Tank. We geloven in de kracht van de wisselwerking tussen jonge artiesten en meer ervaren makers. Hoewel de meeste ateliers dus ondertussen in gebruik genomen zijn, houden we momenteel nog een vijftal ruimtes ter beschikking voor jongeren. Artiesten onder de 30 die de komende maanden nog op zoek zijn naar een werkruimte kunnen dus nog steeds aankloppen bij Het Entrepot.

DE TANK-BEWONERS (op 16/08/17):

Sam Vanroose, Anne Verbeure, Tim Theo Deceuninck, Sander Van Bellegem, Timothy Verlinde, Theo Collie, Leen Vandorpe, Hans Demeulenaere, Daniil Lavrovski, Fenna Van Espen, Raven Lamoot, Jeroen Willems, Michiel Maes, Ito Burny, Els Lesage, Bart Vinckier, Julie Blanckaert, Dean Recoulès, Glenn Marys, Micheline Vancompernolle, Pieter Verbeke, Femke Vanbelle, Sander Schyvinck, Frieke Verlé, Alice Vanderschoot, Tom Roose, Chiel Lambrecht, René Morlion (+ vijf leden van Stenen Maandag), Carlos Gonzalez, Enya-Hannah Elliott, Pia-Puck Elliott en Els De Roo.

EXPORUIMTE

Vandaag, woensdag, is gestart met de bouw van de exporuimte op het gelijkvloers van De Tank. Deze ruimte zal door Het Entrepot gebruikt worden voor expo’s, workshops en andere events, maar zal ook door residenten en externen gehuurd kunnen worden voor expo’s en events. Ook bij deze huur zullen jongeren kunnen rekenen op een voordelig tarief. De ruimte zal 100 tot maximaal 150 vierkante meter groot zijn, afhankelijk van de opstelling. Er worden ook zes mobiele wanden voorzien, voor de expo’s. Voor de verbouwingen werken we samen met het Brugse BAWA-collectief, dat eerder al in de Republiek en de Makersrepubliek werkte. Jeroen van BAWA is tevens resident in De Tank, waarmee de cirkel mooi rond is.

AUTOLOZE ZONDAG

De nieuwe exporuimte in De Tank wordt officieel voorgesteld op zondag 17 september, tijdens Autoloze Zondag. Die namiddag openen we er ook de eerste expo, met werk van verschillende residenten. Bezoekers zullen een kijkje kunnen nemen in De Tank en in een aantal ateliers. Bovendien stellen we die namiddag een gloednieuw educatief traject voor, waarvoor we verschillende bekende kunstenaars naar De Tank halen.

Meer informatie over De Tank op www.detank.be  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post470