Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

2 Brugse jongeren organiseren eigen Escape Room

JeugdGeplaatst door franky demon 05 sep, 2017 09:52:09

Thomas en Siri zijn 2 studenten die wel van een uitdaging houden! Ze zijn graag creatief bezig met puzzels en raadsels maken, en wakkeren de zoektocht naar een uitdaging ook graag aan bij anderen. Uit die passie vloeide hun ultieme uitdaging voort: een echte Brugse escape room oprichten!

Escape rooms zijn erg in tegenwoordig. In bijna elke stad kan je samen met een groep vrienden, collega’s of familie terecht voor deze originele teambuilding. Dus, vonden Thomas en Siri, kon Brugge niet achterblijven. Vanaf 6 oktober daagt de secret society ‘Cortex’ jou uit om te ontsnappen.

In een escape room laat je je letterlijk opsluiten, de deur gaat op slot en je moet zo snel mogelijk proberen te ontsnappen! Je krijgt daarvoor maximum 60 minuten de tijd. Om buiten te raken moeten codes gekraakt worden, sloten geopend en creatieve oplossingen gezocht worden. Een portie gezond verstand en kritisch denken zijn echt een must.

Oorspronkelijk komt het concept van een Japans computerspel “Point and click”. In tijden waar jongeren het grootste deel van de dag achter een scherm doorbrengen, kan ik alleen maar enthousiast zijn over een spel dat jongeren fysiek samenbrengt en laat samenwerken.

De tijdsdruk brengt een gezonde portie stress met zich mee. Uiteraard moet je elkaars capaciteiten goed kunnen inschatten om te kunnen samenwerken en de game te laten slagen. Maar zo’n escape room zorgt er ook voor dat je jezelf een spiegel moet gaan voorhouden. Je verborgen kantjes komen echt naar boven, zowel positief als negatief. De organisatoren hopen hier verrassende resultaten te zien. Wie ontpopt zicht als leider en wie moet een toontje lager zingen?

In de zoektocht naar een geschikte en betaalbare locatie kwamen Thomas en Siri in contact met Wannes Loosveldt, eigenaar van ‘de Vetten Os’. De escape room zelf zal uit 3 ruimtes bestaan. De zaal boven het café leende zich perfect voor dit project.

Met dit project bewijzen we nog maar eens dat Brugge een stad is waar jonge mensen willen in investeren. Het doet mij enorm veel plezier dat we projecten zoals deze kunnen ondersteunen en Brugge verder op de kaart zetten als jongerenstad.

Exact wat we met de projectsubsidie ‘Jong Ding’ voor ogen hebben. Jong Ding maakt het voor jonge ondernemers mogelijk om initiatieven van en voor Brugse jongeren vorm te geven. Daarom hebben we als stad besloten om Thomas en Siri een financieel duwtje in de rug te geven van 1500 euro!

Deze Jong Ding initiatieven laten kinderen, jongeren en volwassenen kennismaken met een andere kant van Brugge, het helpt onze stad mee te vernieuwen en te verjongen!

Ik doe graag nog een warme oproep naar alle andere jongeren. Zit je zelf met een tof idee, met een passie, met een doel! Contacteer de jeugddienst via mail, facebook, twitter en we kijken wat mogelijk is.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post472