Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Classique c’est chique!

AlgemeenGeplaatst door franky demon 05 sep, 2017 17:35:35

Ook de jonge generatie Bruggelingen duikt tijdens het weekend van Open Monumentendag in het neoclassicisme, een stijl die van Brugge een witte stad maakte.

Naar aanleiding van 300 jaar Academie gaan ze op onderzoek naar de leefwereld en de architectuur van de 18de en 19de eeuw. De musea, Bruggeplus en de dienst Monumentenzorg slaan de handen in elkaar met de leerkrachten van de kunstacademie. Ze nemen de kinderen mee naar het Arentshuis waar momenteel de tentoonstelling Gruuthuse in galant gezelschap loopt. Na een kennismaking met het neoklassieke gebouw, nemen ze een kijkje tussen de porseleinen kopjes, zilveren koffiekannen, mooie waaiers en muziekinstrumenten uit de Gruuthusecollectie.

Daarna trekken ze naar de Academie. Daar gaan ze met allerlei technieken aan de slag om op grote foto’s de markt van vandaag terug een neoklassiek tintje te geven. De leerkrachten van de Academie laten hen kennismaken met allerlei technieken. Zo staan de kinderen en hun ouders op het eind van de workshop tussen de gevels van toen. Al geven we ze een hedendaagse twist natuurlijk!

Inschrijven kan via:www.bruggeomd.be



  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post474