Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Streetfoodfestival Taste a Lot

EntrepotGeplaatst door franky demon 06 sep, 2017 16:30:31

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september vindt op de site van Het Entrepot de derde editie plaats van Taste A Lot. Een streetfoodfestival, maar met zoveel meer dan alleen streetfood op het programma.

Om te beginnen verzamelen we een vijftiental foodtrucks met gerechten uit alle culinaire uithoeken. Zij bieden lekkers aan gaande van traag gegaard barbecuevlees en kip aan ’t spit over Vietnamees streetfood tot heerlijke desserts. Maar naast dat gastronomisch aanbod willen we graag nog net dat stapje verder gaan. Tegenwoordig is er een groot aanbod aan foodtruckfestivals en Het Entrepot zou Het Entrepot niet zijn als we niet graag een draaitje zouden geven aan het concept.

Nieuw dit jaar is dan ook de Cook Battle, die plaatsvindt op zaterdagnamiddag. We nodigen jonge foodies en hobbykoks uit om het in teams van drie of vier tegen elkaar op te nemen voor eeuwige culinaire glorie. We beginnen met een foodquiz om 15u waarin we deelnemers testen op hun keukenkennis. De vier beste teams gaan meteen daarna door naar de effectieve Cook Battle. In vier praktische rondes mogen de teams hun kooktalent bewijzen voor een jury van professionele chefs en horeca-experts, met daarin o.a. Hermes Vanliefde (Rock-Fort), Bruno Timperman (Bruut) en Laurens Fiaert (Urb-Egg, VOORSMAAK). Een soort Master Chef dus, maar op laagdrempelige en plezante wijze. Al zal de jury de culinaire lat ongetwijfeld hoog leggen. Inschrijven is gratis maar verplicht, via www.hetentrepot.be/cookbattle. Na de cook battle sluiten we de Taste A Lot-avond af met ‘Chefs at the Decks’, een afterparty in Jeugdhuis Comma. Voor de gelegenheid mogen een aantal chefs plaatsnemen achter de draaitafels. ’Chef Hermes, en zijn partner Peter Laloo, en chef Bruno trappen de avond op gang, waarna ‘headliner’ Nick Bril, van The Jane (**) voor de apotheose mag zorgen. Bril draaide eerder al op Tomorrowland en verzorgt dus nu ook een set op Taste A Lot.

Voorts willen we Het Entrepot tijdens deze driedaagse ook nog extra in de verf zetten als culturele hotspot voor jongeren. Met workshops, demo’s, initiaties en artistieke interventies om te beginnen. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd door onze huisgenoten, waaronder PopCollege en The Academy. Maar om in het culinaire thema te blijven is er ook een workshop ‘gezonde en voedende tussendoortjes’ en een keramiek-workshop voor wie zelf servies wil leren maken. Voor de liefhebbers zijn er verder ook workshops Mindfulness, zowel voor kinderen als volwassenen.

Ook jonge ondernemers krijgen opnieuw een plekje op Taste A Lot, op een nieuwe editie van mini-MARKT!. Bij wijze van voorproefje voor de nieuwe MARKT! van dit najaar nodigden we twaalf jonge creatieve ondernemers uit. Zij brengen hun producten aan de man op zondag. Die namiddag kun je ook platen op de kop tikken tijdens een platenbeurs, hosted by Insein Radio. En tot slot is er ook voor de kleinsten heel wat te beleven op TAL. We voorzien een speelcaravan en speleoboxen, maar ook knutselworkshops, ism vzw Het Witte Doek. En terwijl kunnen mama en papa genieten van alle culinaire geneugtes die Taste A Lot opnieuw te bieden zal hebben.

Taste A Lot vindt plaats op:

Vr 8 september (16u-24u) / Za 9 september (14u-24u) / Zo 10 september (14u-22u)

Gratis toegang


  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post475