Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Summerblast Festival

JeugdGeplaatst door franky demon 07 sep, 2017 19:07:37

Op zaterdag 9 september wordt bij jeugdhuis Thope opnieuw het einde van de zomer gevierd met het jeugdmuziekfestival Summerblast, het festival waar de nineties helemaal terugkomen.

Zo heeft Summerblast een indrukwekkende line-up met bekende artiesten zoals Def Dames Dope, gekend van hun song “It’s OK, All right”, Kate Ryan, de muzikale duizendpoot met de bekende kniezwengel, Jan Vervloet, de Vlaamse boysband Get Ready en DJ F.R.A.N.K., die deel uitmaakte van The Underdog Project gekend van de Summer Jam. De eigen discobar Thope zorgt voor de officiële afterparty en sluit het feestje af.

Of je nu 12 jaar of… bent, het festival staat garant voor een geweldige avond vol muziek en plezier. Summerblast, een organisatie van jeugdhuis Thope en zijn vele vrijwilligers, is een feestje voor iedereen.

De integrale opbrengsten gaan naar de activiteiten die Jeugdhuis Thope organiseert. Zo wil het jeugdhuis de kosten voor de jongeren zo laag mogelijk gehouden en krijgt iedereen de kans om deel te nemen.

Als Stad Brugge, geven we het jeugdhuis alvast een duwtje in de rug om het feestje op poten te zetten. De organisatoren kunnen namelijk beroep doen op een jeugdmuziekfestival. Een subsidie ter waarde van max. 3.500 euro. Naast de financiële steun kunnen de organisatoren ook rekenen op materiële steun.

In ruil voor die ondersteuning vragen we ook aan Jeugdhuis Thope om bij hun organisatie aandacht te besteden aan schenkgedrag, alcoholgebruik, zwerfvuil, geluidsoverlast… Zo is de non-alcoholische drank op Summerblast ook goedkoper dan de alcoholische drank en wordt taxi-gebruik aangeraden. We vinden het belangrijk dat jongeren op een leuke en verantwoordelijke manier kunnen uitgaan en zorg dragen voor zichzelf, elkaar en de buurt.

Het mag duidelijk zijn dat we als Stad willen inzetten op een leuk fuif- en uitgaansklimaat en dat willen we doen samen met de organisatoren en jongeren. Met ons ruim arsenaal aan subsidiemogelijkheden van een fuifcheque ter waarde van 500 euro tot een groots nieuw idee met Jong Ding twv 15.000 euro willen we Brugge voor jongeren op de kaart zetten.

Ons doel is om jongeren te motiveren om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan en om hun dromen, hoe klein of groot, na te streven.

Mijn oproep naar jongeren is, heb je zelf een idee of organiseer je een feestje? Laat ons jouw idee horen en we kijken hoe we het kunnen waarmaken! Alle informatie over onze subsidies is te vinden op www.brugge.be/subsidies-voor-organisatoren-jeugdevenement

Jongeren die nog een ticket willen kopen aan 10 euro in voorverkoop kunnen terecht online op de facebookpagina of fysiek bij Bocca, 't Hof van Beroep, De Gilde (Brugge), Jeugdhuis Thope (Sint-Michiels), Drankencentrale Rotsaert (Zedelgem) en alle Brooklyn filialen.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post476