Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Nieuwe musicalvoorstelling ‘Jan Zonder Vrees’ komt naar Brugge

JeugdGeplaatst door franky demon 08 sep, 2017 09:06:01

Team Jacques is een op en top Brugse theatervereniging die werd opgericht door de broers Jonas en Dries Jacques in 2011. Een vereniging die in leven wordt gehouden door de motivatie van vele vrijwilligers die dezelfde visie delen.

Én laat het nu net die visie zijn die Team Jacques onderscheidt van andere theatergezelschappen. Zoals ze het zelf zo mooi kunnen verwoorden, willen ze unieke producties brengen die zowel innovatief als creatief zijn en waar educatie en diversiteit centraal staan. Alle producties worden gerealiseerd, zoals je kan zien, door jongeren en jongvolwassenen. Op die manier geeft Team Jacques jongeren met een passie voor toneel de kans om zich op alle aspecten (productie, artistiek, …) te ontplooien.

Hun eerste project, ‘Blinker de musical’, was meteen een schot in de roos! Een succesverhaal dat zelfs reikte tot in Oostenrijk! Blinker is een echt verhaal voor kinderen en jongeren, daarom speelde de cast ook een schoolvoorstelling die in een mum van tijd uitverkocht was.

Nu 2 jaar later staan ze er opnieuw. Op 15 september gaat hun nieuwste project ‘Jan zonder Vrees’ in première in de wondermooie stadsschouwburg in Brugge. Met een verhaal vol liefde, spanning, humor en een dappere hoofdrolspeler zijn alle ingrediënten voor een nieuw succesverhaal aanwezig.

De cast speelt 3 voorstellingen en ook opnieuw een speciale schoolvoorstelling. Maar deze keer gaan ze nog een stapje verder. Vanuit hun visie besliste de cast om ook een “warme voorstelling” te spelen. Een voorstelling die perfect aansluit met de visie van Team Jacques die zoals eerder vermeld kansen wil bieden. Cultuur is een recht voor iedereen, al is het vaak niet evident voor sommige kwetsbare doelgroepen om een musical bij te wonen. De warme voorstelling richt zich specifiek naar organisaties die met actief omgaan met kinderen en jongeren, groepen die zich inzetten voor kansarmoede of gehandicaptenzorg, … De voorstelling gaat door op zaterdag 16 september om 15u en tickets kunnen verkregen worden aan een reductietarief.

Ik vind het buitengewoon om te zien dat een groep jongeren die volledig draait op vrijwilligers zich ook nog eens actief gaat engageren voor minderheidsgroepen en zo iedereen de kans geeft om een fijne namiddag te kunnen beleven. Het is onze plicht als Stad om initiatieven zoals deze die zich inzetten voor inclusie ook actief te gaan ondersteunen. Daarom kan ik met trots zeggen dat we Team Jacques voor dit project een Jong Ding subsidie kunnen toekennen van 5000 euro!

We hopen dat dit financieel duwtje in de rug het gezelschap de motivatie geeft om zich ook in de toekomst verder te ontwikkelen en nog meer jongeren kan warm maken om zich te ontplooien als echte acteurs!

Deze Jong Ding initiatieven laten kinderen, jongeren en volwassenen kennismaken met een andere kant van Brugge, het helpt onze stad mee te vernieuwen en te verjongen!Ik doe graag nog een warme oproep naar alle andere jongeren. Zit je zelf met een tof idee, met een passie, met een doel!
Contacteer de jeugddienst via mail, facebook, twitter en we kijken wat mogelijk is.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post477