Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Autoloze Zondag, ook voor de jeugd!

JeugdGeplaatst door franky demon 12 sep, 2017 09:06:21

Op 17 september trekken we opnieuw met z’n allen te voet, met de fiets, de step of op handen en voeten door Brugge.Na de overweldigende editie vorig jaar met meer dan duizend deelnemers komt de jeugddienst terug met hun grote badeendjes-kinderroute, met heel wat nieuwe activiteiten en beproefde klassiekers.

Nieuw op het programma:

1. De gloednieuwe stop aan het Zilverpand waar een kleurrijke opblaasbare constructie van Den Draad zorgt voor heel wat spring- en klauterplezier.

2. De muziekstraat in de Sint-Amandstraat waar kinderen zelf met instrumenten muziek kunnen maken.

3. De kleurplatenlaan in de Hallestraat waar kinderen kunnen kleuren en tekenen op de zotste kleurplaten.

4. Het kunstplein in het Arentshof waar kinderen dankzij de Brugse organisatie ‘Kunstenal’ hun eigen kunstwerk kunnen maken.

Naast deze 4 locaties, zijn er ook nog 9 klassiekers die terugkomen. Zo is er opnieuw theater op het Muntplein, kan je naar hartenlust gocarten op en langs de Speelsmansrei en staat er langs de Dijver een grote sjorconstructie klaar om te beklimmen.

De uitvalsbasis van de grote eendjesroute is het Sebrechtspark, een echte familieplek. Het is de locatie om even op adem te komen, iets te drinken en te picknicken. Ook daar is er geen gebrek aan animatie: kinderen maken er gigantische zeepbellen, spelen mee met de volksspelen en schieten hun eigen raket af met Jeugdwerkgroep Ruimtevaart!

Heb je hierna nog energie over? Dan kan je kan een van de blauwe eendjes gaan opzoeken, deze duiden de extra activiteiten op kindermaat aan.

Inspringen kan over de hele route, overal kan je een plannetje bekomen, of volg gewoon de eendjes op grond! Dit jaar gaan we ook digitaal met onze route, die je nu al kan downloaden! Via de Ojoo app heb je alle haltes met alle informatie in je broekzak. Ontdek de volledige route en alle informatie over de app op jeugddienstbrugge.be/autoloze-zondag.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post478