Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Nieuw jeugdhuis Slesh start werking in de binnenstad

JeugdGeplaatst door franky demon 18 sep, 2017 09:20:28

We weten al langer dat er vraag is naar een jeugdhuis in de binnenstad. Comma vzw beantwoordt deze vraag door de opstart van Jeugdhuis Slesh, een plaats waar jongeren zich kunnen ontplooien, hun ideeën kunnen uitwerken en een praatje kunnen doen.

Net zoals jeugdhuis Comma, dat zijn naam te danken heeft aan de betekenis van een komma: een rustpunt, koos de vzw samen met zijn vrijwilligers voor een ander leesteken, namelijk de slash. Gezien de naam Slash reeds ingenomen was door een niet onbekende artiest werd gekozen voor het fout gespelde SLESH, wat meteen een West-Vlaamse tongval heeft. Een mooie knipoog naar het jeugdhuis dat verschillende thema’s zoals ontmoeten, creativiteit en ondernemerschap wil combineren.

Het doel van jeugdhuis Slesh is om in rechtstreeks contact te komen met jongeren en aanwezig te zijn in de buurt waar zij rondhangen. Heel wat jongeren vertoeven in de binnenstad en zo startte de zoektocht naar een geschikte locatie. De zoektocht eindigt hier aan het Kraanplein waar RCJC Het Entrepot vzw binnen Factor Club een ruimte beschikbaar stelt, waar de werking zijn eerste ontmoetingsruimte kan uitbouwen.

Naast ontmoeten wil Slesh zich echt gaan inzetten op de jongeren zelf met al hun talenten en ideeën. Dit door hen te activeren en motiveren om zaken te gaan ondernemen. Een tof idee, een gekke droom of een creatieve uithaal.

Jeugdhuis Slesh wil ambassadeur zijn van onze stad en de ondernemingscoach toont hoe ze verder aan de slag kunnen met hun idee. Het doel is dus niet enkel om een leuke ontmoetingsplaats op te richten, maar eveneens om de jongere te begeleiden in het uitwerken van hun idee.

Dit project maakt een mooie combinatie tussen de jeugdhuismethodiek en het ondernemerschap dat steeds meer leeft bij de jongeren.

Vanuit de Stad besloten we om de werking te erkennen als jeugdhuis en een hart onder de riem te steken met een subsidie van 1500 euro om de opstart vlot te laten verlopen.

Het jeugdhuis is 4 dagen per week open (maandag, woensdag, donderdag en vrijdag) van 11 tot 16u. Dit betekent geen extra druk op de buurt en gewoon een nieuwe leuke plek in de binnenstad waar jongeren hun boterhammen kunnen opeten, een babbeltje doen, lezen, hangen of werken aan projecten.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post483