Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Bouw ondergrondse rotatieparking speelt in op parkeernood in de binnenstad

Binnenstad en Kristus KoningGeplaatst door franky demon 13 okt, 2017 11:35:40

Het schepencollege verleende zonet de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van een parking in het stadscentrum nabij het Weylerhof, met ligging aan de Hugo Losschaertstraat.

Men voorziet de bouw van een ondergrondse rotatieparking (139 plaatsen) op 2 bouwlagen onder de speelplaats van de Middenschool, met inrit en uitrit via de Hugo Losschaertstraat. De parking zal twee in- en uitgangen hebben voor voetgangers, ééntje aansluitend bij het Theresianenhof, waar meteen ook betaald zal kunnen worden. Hier is ook een lift voorzien. Een tweede uitgang zal zich ter hoogte van de inrit bevinden en omvat enkel een trap. Hier kunnen de gebruikers die naar de school moeten ook in- en uit. Ondertussen werd het woonproject Theresianenhof gerealiseerd, hier werd eveneens een ondergrondse parking voor de bewoners voorzien met in- en uitrit via de Ezelstraat.

In 2016 werd in het nieuwe Mobiliteitsplan de keuze gemaakt om het parkeren in de binnenstad zoveel mogelijk ondergronds te laten plaatsvinden, daartoe werd onder meer de realisatie van een nieuwe centrumparking in het Weylerhof vooropgesteld, als alternatief voor minder goed bereikbare centrumparkings zoals Biekorf en Zilverpand. Dit project is hier nu een antwoord op.

De bouw van de parking biedt meteen ook nog andere voordelen. Ook de Middenschool, waaronder de parking gebouwd wordt, heeft voordelen bij dit project. In overeenkomst met de private bouwheer van de parking zal de speelplaats van de school heraangelegd worden, met de inrichting van enkele voetbalterreinen. De speelplaats zal bovendien afgesloten kunnen worden naar de omgeving. Gecombineerd hiermee wordt ook een nieuwe berging voorzien voor de school. Op de speelplaats komt ook een fietsenstalling voor de leerlingen van de school.



  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post490