Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Nieuwe exporuimte in De Tank open voor het publiek (en huurders)

EntrepotGeplaatst door franky demon 26 okt, 2017 15:16:31

In De Tank, het residentiegebouw van Het Entrepot op de Burg, is de nieuwe exporuimte officieel in gebruik genomen. De voorbije weken werd hard gewerkt om de ruimte om te bouwen tot – tijdelijke – expohal.

De muren van verschillende voormalige kantoren werden met de hulp van verschillende vrijwilligers ingegooid om een open ruimte te creëren die geschikt is voor tentoonstellingen. De exporuimte omvat drie verschillende zalen (respectievelijk 200, 50 en 30 vierkante meter), allen voorzien van witte wanden om werken op te hangen. Daarnaast is de ruimte moduleerbaar door middel van grote verrolbare elementen. Voor de werken konden we ook rekening op de diensten van het Brugse BAWA en de hulp van de collega’s van Cultuurcentrum Brugge.

In de exporuimte van De Tank zal Het Entrepot om te beginnen zelf verschillende events organiseren. Het eerste eigen evenement dat plaatsvindt in de vernieuwde ruimte is Pecha Kucha, en vindt nu vrijdag plaats. Daarna volgt op vrijdag 3 november de expo Mined Mind, als apotheose van ons residentieproject Cut The Crap (ihkv Gone West). Het duo Ari-Pekka Leinonen (FIN) & Dan Allon (ISR) en Bert Jacobs stellen er het werk voor dat ze de voorbije twee maanden maakten in hun studio’s in De Tank. Daarna volgen expo’s met werk van Sarah Yu Zeebroek (17, 18 en 19 november), Brihang (8 december) - beiden in het kader van ons artistiek parcours Quattro Formaggi- en vanaf 3 december vindt hier ism Academie Brugge DKO een expo plaats ihkv Brugge Foto, met werk van onder meer Tank-resident Tim Theo Deceuninck. Ook Brugse partners kunnen er een expoplek krijgen, zoals CC Brugge momenteel met de expo Input/Output.

Naast eigen producties kunnen in de expohal ook door externen georganiseerde events plaatsvinden. De Tank is niet enkel een werkplek voor tientallen jonge Brugse artiesten, het is ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het grote publiek. Ook artiesten van buiten De Tank kunnen er terecht. De ruimte kan aan democratische prijzen gehuurd worden. Zo kunnen Tank-residenten en -30-jarigen tijdens de week voor 50 euro per dag huren. De ruimte afhuren voor een weekend kan al voor 300 euro. Op die manier willen we jonge artiesten, individueel of in groep, de kans geven om op een laagdrempelige manier hun werk te tonen aan het grote publiek. Op een toplocatie in het centrum van de stad én met alle nodige voorzieningen.  • Reacties(0)//brugge.frankydemon.be/#post500