Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

Fabriek voor verwerking houtafval langs Pathoekeweg

Sint-PietersGeplaatst door franky demon 14 jun, 2016 08:42:39

Geldof NV zal binnenkort overgaan tot de bouw van een fabriek langs de Pathoekeweg. In 2008 werd op deze locatie langsheen de Pathoekeweg het bedrijf Geldof NV gevestigd. Dit bedrijf staat in voor het opslaan, sorteren en inzamelen van houtafval. Het bedrijf kwam in augustus 2015 in het nieuws naar aanleiding van een grote brand, ontstaan in een grote stapel houtafval.

Men wenst voor het gevestigde bedrijf een fabriek te bouwen om houtafval ter plaatse te kunnen verwerken. Concreet gaat het om het maken van palletblokken uit gerecycleerde houtsnippers. Voor beide activiteiten (aanvoer van de grondstoffen en afvoer van afgewerkte producten) zal gebruik worden gemaakt van watertransport, dit zowel overzees als via binnenvaart, maar ook zal via vrachtwagentransport houtafval aangevoerd worden.

Daarnaast is het door de bouw van de fabriek ook de bedoeling om het aangevoerde houtafval op een gestructureerde manier binnen te stapelen. Het stapelen van grote hoeveelheden houtafval in open lucht is zeer brandgevoelig, daarom is de bouw van deze fabriek op deze locatie ook een goede keuze, waarbij meteen aan veiligheidsvragen tegemoet gekomen wordt.

De fabriek zal 3735,84 m┬▓ groot zijn. Er wordt parking voorzien voor 40 personenwagens en 5 vrachtwagens, en verschillende groenzones.  • Reacties(0)