Brugge

Brugge

Eerste schepen Stad Brugge

Bevoegd voor ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge studentenstad

Ga naar mijn 'Federaal parlement'-blog

15 studeerplekken met meer dan 1.000 plaatsen voor de komende examenperiode!

Brugge, studentenstadGeplaatst door franky demon 24 mei, 2018 16:54:35

In mei en juni breekt voor studenten traditioneel de blokperiode aan. Heel wat studenten voelen de nood om een rustige studeerlocatie te zoeken waar ze elkaar inspireren en motiveren.

Al enkele jaren organiseert de stad samen met de hogescholen een communicatiecampagne om alle locaties kenbaar te maken. Een actie die past in het kader van Brugge Studentenstad en Brugge als een jongerenvriendelijke stad. We willen namelijk dat elke student een comfortabele plek vindt. Er zijn heel wat alternatieven voor de leeszaal van de Biekorf.

Studenten kunnen tijdens komende examenperiode op maar liefst 15 locaties terecht!

Gloednieuw deze periode zijn volgende 2 locaties:

Hier op de site van WZC Jeruzalemsite (Curando) kunnen 6 studenten in de cafetaria rustig studeren. Er is tevens de mogelijkheid om even een praatje te slaan met de bezoekers van het dagverzorgingscentrum Sparke Viers en te genieten van gratis water, koffie, thee, fruit. Er kan ook een warme maaltijd genomen worden en uitblazen kan in de mooie tuin, door te biljarten of een partij tafelvoetbal.

Naast het woonzorgcentrum zetten 2 kerken hun deuren open.
De Sint-Katarinakerk op Assebroek wordt voor de eerste keer blokkerk.

Vanaf begin juni (maandag tot en met zaterdag) wordt dit dé friste studeerlocatie van Brugge met gratis wifi en een prachtige tuin. Als student kan je hier terecht van 9u tot 21u.

Ook ZOWE Verpleegkunde, Barrièrestraat 2d, stelt hun locatie van 9u tot 17u ter beschikking voor 50 studenten. Studenten worden aangeraden om hun eigen drinkfles mee te nemen, die ze daar kunnen vullen met gratis water.

Studenten zijn ook welkom in het rijks- en stadsarchief. Het rijksarchief telt 30 beschikbare plaatsen. Voor het rijksarchief dien je, zoals steeds, wel een eenmalige registratiekost te betalen van 10 euro (geldig voor 1 jaar).

Net als de voorbije periodes stellen de Brugse hogescholen VIVES, Howest en KU Leuven hun deuren open voor alle studenten. De bibliotheek van VIVES campus Brugge is elke dag van 8u30 tot 19u open. Je kan er ook in het weekend terecht. Doorlopend krijg je er gratis water en fruit, maar ook minder gezonde tussendoortjes kan je achter de kiezen steken.

Bij Howest ben je welkom in de campus Rijselstraat en Sint-Jorisstraat. In Howest zijn beide campussen elke weekdag open van 7u30 tot 21u.

Bij KULeuven Campus Brugge, in de Spoorwegstraat 12, kan je elke weekdag van 8u tot 20u studeren in de Spoorwegstraat.

In alle hogescholen kan je de gedachten verzetten. De examenperiode is immers al stressvol genoeg. Het atrium van VIVES wordt tijdens die periode omgebouwd tot een gezellige ontspanningsruimte. In Howest kan je de frustraties kwijt aan de pingpongtafel om dan wat later terug met volle moed je te concentreren op de leerstof.

Ook de Ottentic blijft een studeerlocatie na het succes van vorig jaar. 25 studenten kunnen er kosteloos op het wifi-netwerk en studenten krijgen er gratis water.

Na het succes van de voorbije edities kon WZC Van Zuylen niet ontbreken. 15 studenten kunnen in vormingslokaal 2 en 3 in hun boeken snuisteren. Jong en oud brengen we op deze plek samen en kunnen iets van elkaar opsteken. In de tuinen kunnen ze tot rust komen.

Een unieke ruimte voor komende examenperiode is de Sint-Jakobskerk. De kerk ademt stilte en rust uit. Elke week- en zaterdag kunnen 30 studenten er hun examens voorbereiden. In het nabijgelegen Sint-Michielshuis kan je poolen, kickeren of pingpongen en kan je water en frisdranken kopen.

In de concertzaal van Jeugdhostel De Snuffel worden er even geen optredens georganiseerd, maar zal je er opnieuw terecht kunnen om te blokken. De zaal zat tijdens de kerstperiode afgeladen vol. Ook in mei en juni kan je er tussen 8u en 22u terecht. Verpozen kan op het zonnige terras.

Op alle locaties, behalve het Rijksarchief, is er gratis wifi.

Met een affiche- en flyercampagne informeren we alle studerende jongeren over de beschikbare studeerruimtes. De affiches en flyers worden verspreid in Brugse cafés, jeugdhuizen, hogescholen en winkels. Ook via de website van Brugge Leeft en de stad Brugge, de hogescholen en alle sociale media-kanalen worden de jongeren geïnformeerd. Er is plaats voor meer dan 1.000 studenten!

Om de precieze openingsuren van alle locaties te weten te komen, surf je naar:

https://www.brugge.be/studeerruimte  • Reacties(0)