Federaal parlement

Federaal parlement

Federaal volksvertegenwoordiger

Ga naar mijn 'Brugge'-blog

Onderzoekscommissie naar aanslagen 22 maart 2016

AlgemeenPosted by franky demon Thu, June 22, 2017 12:00:40
Naar aanleiding van de aanslagen op 22 maart 2016 op de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek, werd een parlementaire onderzoekscommissie opgericht. De commissie onderzocht 3 specifieke luiken. Een eerste ging over de hulpverlening die geboden werd aan de slachtoffers. Het tweede luik behandelde de veiligheidsarchitectuur, dat is de werking van politie- en inlichtingendiensten, gerechtelijke diensten en centrale diensten die de dreigingsrisico's monitoren. Een derde luik behandelde de (de)radicalisering en de fenomenen en mechanismen in onze maatschappij om hierop in te spelen.

De commissie pleit voor meer geld voor de veiligheidsdiensten en wil een sterkere staatsveiligheid en meer federale politiemensen. Er moet ook meer samenwerking en informatie uitwisseling komen tussen de verschillende diensten. Een centrale kruispuntbank veiligheid moet dit oplossen. Daarnaast moeten ook bepaalde zaken in de strafuitvoering strenger. Zo zouden terroristen en geradicaliseerden die voorwaardelijk vrijkomen in principe niet mogen reizen.

Lees hier de perstekst van het rapport over de veiligheidsarchitectuur:


  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post318

Politieke vernieuwing in de zevende dag

AlgemeenPosted by franky demon Wed, May 31, 2017 16:36:39
Op 28 mei ging ik in de zevende dag in debat omtrent politieke vernieuwing. Thema's zoals decumul en het loon van de kamervoorzitter kwamen onder andere aan bod.

Klik hier om het debat te bekijken  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post316

De klas van mijn dochter op bezoek

AlgemeenPosted by franky demon Tue, February 16, 2016 16:11:36
Deze namiddag had ik een leuke rondleiding in het parlement met de klas van mijn dochter. De leerlingen van het 6e leerjaar uit het Sint - Lodewijkscollege Spoorwegstraat hadden zich goed voorbereid. Ze vuurden tijdens hun interview heel wat vragen op mij af. Ook Merel, mijn dochter, waande zich een echte journaliste door mij enkele kritische vragen te stellen.  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post240

Reporters Immaculata

AlgemeenPosted by franky demon Thu, January 14, 2016 20:37:12

Tussen de fractievergadering en de plenaire door ontving ik een klas van het zesde leerjaar van Basisschool Immaculata uit Sint-Michiels. De reporters van de klas vuurden tijdens het interview hun vragen af.
  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post228

Van de stemming naar de klas

AlgemeenPosted by franky demon Thu, October 15, 2015 15:21:16
Op 15 oktober 2015 werd in het Federaal parlement gestemd over de regeringsverklaring van Michel I. De regering kreeg het vertrouwen om verder te werken.
Na de stemming ontving ik een klas van ‘De Regenboog’ uit Beernem in de Kamer. De leerlingen namen een interview af waarbij heel wat vragen op mij werden afgevuurd. Ik gaf hen meer uitleg omtrent mijn drijfveren en na het vragenvuur kregen de leerlingen een rondleiding in het Parlement.  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post214

Wetstraat op kindermaat

AlgemeenPosted by franky demon Thu, January 29, 2015 17:58:38

24 leerlingen uit het zesde leerjaar van de basisschool Immaculata te Sint-Michiels kregen een blik achter de schermen van het federaal parlement.

Na de rondleiding maakte ik graag nog wat tijd vrij voor enkele interviews over m'n drijfveren en over hoe o.a. een wet tot stand komt. Kortom: de Wetstraat op kindermaat!  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post85

Laat Brussels burgemeester Mayeur agenten in de kou?

AlgemeenPosted by franky demon Sat, November 08, 2014 18:44:06

Ik was met verstomming geslagen toen ik las dat de politie-agenten in nood tijdens de betoging meer dan 40 minuten lang geen bijstand kregen. Brussels burgemeester Mayeur (PS) zou hiertoe opdracht gegeven hebben. Ordehandhavers in een woelige storm betogers aan hun lot over laten, dit doe je niet. Veiligheid primeert altijd en overal. Dialoog is nodig maar als je politieagenten bekogeld worden met stenen, als er gewonden vallen, als er auto’s en een politiemotor in brand worden gestoken dan is struisvogelpolitiek niet aan de orde. Als deze feiten correct zijn dan is dit volgens mij duidelijk schuldig verzuim en moet dat woensdag in de commissie Binnenlandse Zaken een deftig staartje krijgen. Ik zal minister Jan Jambon om meer informatie vragen en wil daarnaast ook zicht krijgen op het totaal kostenplaatje van de veiligheidsoperatie en het aantal arrestaties.  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post39

Interview Actua TV

AlgemeenPosted by franky demon Fri, September 26, 2014 10:42:36

Interview op Actua TV over mijn federale visie: meer jobs, betere gezondheidszorg, evenwichtigere sociale zekerheid en welzijn.
  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post32
Next »