Federaal parlement

Federaal parlement

Federaal volksvertegenwoordiger

Ga naar mijn 'Brugge'-blog

Adviesraad voor burgemeesters

PolitiePosted by franky demon Mon, September 14, 2015 11:32:08

Bij wet is vastgelegd dat er een adviesraad van burgemeesters dient opgericht te worden met als taak advies te geven aan de burgemeester van Binnenlandse zaken. Deze adviezen worden gegeven over ontwerpen van reglementair besluit en elke norm die van belang is voor de lokale politie. Op die manier wordt een evenwicht gecreƫerd tussen de verantwoordelijkheid van de ministers en deze van de lokale overheden.
Het mandaat van deze adviesraad loopt 3 jaar. Ik vroeg de minister hoe het komt dat bij de laatste oproep voor kandidaten in 2013 de adviesraad nooit hersamengesteld werd. Ik stelde mij ook vragen over de rechtsgeldigheid van de adviezen van de huidige raad.
De minister verzekerde dat de adviezen rechtsgeldig zijn. De leden van de adviesraad kunnen immers in functie blijven tot hun mandaat wordt vernieuwd of tot ze worden vervangen. Ik was ook blij te horen dat er inmiddels een nieuwe oproep voor kandidaten werd gelanceerd in het staatsblad. De minister beloofde in de eerstvolgende maanden werk te maken van de installatie van de nieuwe raad van burgemeesters.
  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post173