Federaal parlement

Federaal parlement

Federaal volksvertegenwoordiger

Ga naar mijn 'Brugge'-blog

Rekrutering parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap

Andere parlementaire thema'sPosted by franky demon Fri, December 11, 2015 10:30:23

In het verkeersreglement bepaalt artikel 27 bis dat de parkeerplaatsen voor gehandicapten voorbehouden zijn voor voertuigen die gebruikt worden door gehandicapte personen en die houder zijn van een parkeerkaart. De parkeerplaats mag dus gebruikt worden door om het even welk voertuig.

Een voertuig dat gehandicapte personen vervoert, bijvoorbeeld een schoolbus met leerlingen met een beperking, mag parkeren op zo’n voorbehouden plaats indien minstens één van de personen die vervoert wordt houder is van een parkeerkaart en die kaart ook bij zich heeft.

De minister acht het dan ook niet nodig om een persoonlijke parkeerkaart te voorzien voor gespecialiseerde instellingen om op een gereserveerde staanplaats te mogen parkeren. Ik merk echter dat er toch vaak een probleem is bij schoolbussen die kinderen met een beperking vervoeren. Deze kinderen hebben vaak geen parkeerkaart bij waardoor de bus dus niet kan parkeren op een voorbehouden plaats. Ik vind het dan ook jammer dat de minister geen reden ziet om deze regelgeving te wijzigen.  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post223