Federaal parlement

Federaal parlement

Federaal volksvertegenwoordiger

Ga naar mijn 'Brugge'-blog

Geografische profiling

PolitiePosted by franky demon Wed, June 29, 2016 16:16:26

Door het gedrag en de gewoontes van misdadigers in kaart te brengen bekomen speurders heel wat informatie. Daders kunnen hierdoor ingerekend worden of er ontstaan linken tussen misdadigers of misdrijven. Vandaag zijn er slechts vijf personen binnen de federale politie die dergelijke geoprofilingopdrachten verrichten, dat blijkt uit een parlementaire vraag die ik stelde in de commissie binnenlandse zaken.

Momenteel wordt deze techniek voornamelijk toegepast voor algemene misdrijven, maar er is ook een nieuwe techniek waarbij geoprofiling expliciet wordt toegepast op terrorisme. Momenteel wordt bekeken of deze techniek haalbaar is binnen de Belgische context.
Een bijkomend probleem is dat de federale overheid lang gewacht heeft om in te zetten op nieuwe technologie, waardoor heel wat politiezones zelf al geïnvesteerd hebben in alternatieve software. Dat betekent dat nu overal met verschillende systemen wordt gewerkt die niet compatibel zijn. Als we naar een geïntegreerde aanpak willen gaan binnen de politie, met snelle en vlotte uitwisseling van informatie, moeten we naar één systeem. Klik hier om het antwoord te lezen
  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post270