Federaal parlement

Federaal parlement

Federaal volksvertegenwoordiger

Ga naar mijn 'Brugge'-blog

Incidenten met mensen op de vlucht op autosnelwegparkings

Vragen in plenaire zittingPosted by franky demon Tue, December 13, 2016 11:59:52

De snelwegparkings langs de E40 richting kust zijn al jaren een geliefkoosd terrein voor mensensmokkelaar die mensen op de vlucht tegen een hoge prijs in laadruimtes van vrachtwagens verstoppen voor hun oversteek naar Engeland. Door de vluchtelingencrisis en de sluiting van het vluchtelingenkamp in Calais neemt de druk op de West-Vlaamse parkings toe. Sinds de sluiting van het vluchtelingenkamp in Calais waren er al verschillende problemen met migranten die onderweg zijn op autosnelwegparkings. Vrachtwagenchauffeurs worden bedreigd en zelfs aangevallen op de parkings opdat ze vluchtelingen in hun laadruimte zouden meenemen.

Ik kaartte deze problematiek aan tijdens de plenaire en hamerde erop dat er moet samengewerkt worden over de verschillende niveaus heen. De lokale politiezones moeten ondersteund worden om dit probleem op lange termijn aan te pakken.

Klik op de foto om mijn vraag in de plenaire te bekijken (klik op de vergadering van 8/12/2016 en dan rechts op geweldplegingen door asielzoekers)  • Comments(0)//parlement.frankydemon.be/#post292